hemiarthroplasty

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-11-08
hemiarthroplasty er en kirurgisk teknikk som brukes til å erstatte en del av en felles med en kunstig implantat. det er vanligvis utført i tilfelle et hoftebrudd, eller en degenerativ tilstand som skulder leddgikt. en hemiarthroplasty kan bidra til å gjenopprette bevegelse og utelukke helsemessige komplikasjoner som kan oppstå ved langvarig immobilisering. generelt, er pasienten som kreves for å bo på sykehuset i noen dager etter å ha gjennomgått operasjonen, og fysioterapi er vanligvis anbefalt som en oppfølging behandling.
en hemiarthroplasty kan også hjelpe behandle en skulder brudd. ganger denne kirurgiske prosedyren er utført på pasienter som lider av leddgikt av skulderen, felles som ligger i krysset av overarmen bein og skulder blad. i slike tilfeller, kan det arthritic felles bli delvis erstattet. en metall ball kan bli implantert på toppen av den øvre arm ben å hjelpe skulderen fungerer bedre.
kirurgen kan bruke generell eller regional anestesi å gjennomføre en hemiarthroplasty. Vanligvis innebærer prosedyren tilgang til felles og implantering av protesen. når uttaket er i god stand, er bare ballen del av den felles erstattet med en protese. vanligvis er protese består av en metall stilk og ball, og den metalliske ballen går inn i hullet i leddet.
kirurgen kan bruke en form for sement for å binde protesen til benet Alternativt kan kirurgen foretrekker en protese som har fine hull på overflaten. pasientens eget bein vokser gjennom mesh, og binder implantatet.
pasienten kan holdes på sykehuset i tre til syv dager etter operasjonen. typisk, er pasienten gitt smertelindring for ubehag som kan oppleves. normalt, hjelper en fysioterapeut pasienten bevege seg i dagene etter operasjonen. en ganghjelpemiddel kan være nødvendig for noen få uker etter en hip hemiarthroplasty. vanligvis er pasienten anbefalte forholdsregler å ta når utføre daglige aktiviteter for å unngå stress på felles og forhindre forvridning.
generelt, fortsetter fysioterapi etter at pasienten forlater sykehuset, og kan gjennomføres på et rehabiliteringssenter anlegget. den fysiske terapeut kan anbefale ulike øvelser for å forbedre mobilitet, bedre utvalg av bevegelse, og pasientens mulighet til å vende tilbake til normale aktiviteter.


Previous:nothing Next:indeks saken

Relaterte artikler


 • teratogen
 • carotisar ultralyd
 • de vanligste årsakene til bloating og vektøkning
 • papilloma
 • radionuklide skanning
 • minuttvolum
 • sterol
 • de vanligste fenylketonuri symptomer
 • de vanligste ortopediske problemer
 • borborygmus
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com