ikke menn og kvinner håndtere stress annerledes

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-10-15
det er rikelig med bevis som tyder på at menn og kvinner håndtere stress på forskjellige måter. del av dette kan være basert på spesialiserte forskjeller i biokjemi i kjønnene. annet aspekt kan være på grunn av ulike nurturance atferd mer vanlig i heve jenter. er det noen studier antyder kvinner kan ha en fordel når det gjelder å håndtere stress, men andre peker på at kvinner kan takle mye mer stress enn gjør menn, og dette kan ikke slutt vise seg fordelaktig.
en studie i midten 2000 utført ved UCLA ved Shelley e. taylor antydet at kvinner kan ha en evolusjonær basis for å handle på denne måten. i tidligere tider, kan gravide kvinner og de som vokter barn ikke reagerer på stress med fly. de ville ha hatt en mer " kamp " respons på fare for blant annet å beskytte barn, og kan ha behov for å forbli roligere når faren slo.
annen grunn til at kvinner kan beskyttes mot noe stress knyttet til måten jentene kunne bli reist. jenter kan bli oppmuntret til å diskutere følelser mer enn er gutter, som kan hjelpe dem å unngå følelsen at stress er overveldende. dette kan gjøre dem mer tilbøyelige til å håndtere stress med større letthet enn gjør menn.
menn, ifølge enkelte studier, har mer problemer med stress, men har en tendens til å skjule det, og ikke snakker om stressfaktorer kan føre til uønsket atferd eller vilkår. holde stresset i stedet for å slippe det gjennom kommunikasjon kan heve risikoen for hjertesykdom. noen forslag foreligger at menn er mer sannsynlig å misbruke alkohol og narkotika for å slippe stress som en del av en flight respons, men noen menn reagerer på stress med en kamp respons og blir stadig mer aggressiv som stress nivåer stige.
dette betyr ikke at kvinner håndtere stress på bedre måter enn gjøre menn hele tiden. en annen studie gjennomført av American Psychological Association indikerer kvinner kan reagere på ekstra stress, som kan merkes rundt høytider, ved å delta i unhealthful atferd som overspising. mens dette kan være en midlertidig måte å takle stress det kan ha langvarige effekter og skaper større risiko for hjertesykdom, og siden det er generelt anerkjent at kvinner føler seg mer stresset enn gjør menn, kan de ikke ha en langsiktig fordel i å håndtere stress over de fleste menn.
en ting som sikkert kan bli hentet fra den måten menn og kvinner håndtere stress er at de kan både lære av hverandre. oppmuntrende menn mot en tendens og bli venn respons kan være svært nyttig, og kvinner kan lære av menn som tyr til ekstra mat eller alkohol er ikke slutt gode metoder for håndtering av stress. det er verdifullt å forstå at studier som evaluerte dette problemet titt på noen befolkningsgrupper, i motsetning til hvordan hver enkelt forholder seg til stress. individuell respons kan være svært forskjellige, og noen menn har store stress- mestring mekanismer, mens noen kvinner ikke gjør det.


Previous:nothing Next:hemianopia

Relaterte artikler


 • Hib immunisering
 • hva som forårsaker væske på kneet
 • årsakene til underernæring
 • primærhelsetjenesten
 • hypomani
 • om av urin sykdom
 • lege assistent
 • de vanligste årsakene til søvnløshet og kvalme
 • de ulike øyeinfeksjon symptomer
 • er Sengevæting arvelig
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com