atypisk autisme

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-09-27
atypisk autisme er en diagnose gitt til barn som har noen autistiske symptomer, men ikke vise alle de egenskapene som er nødvendige for en diagnose av autisme. slike typer saker, særlig mildere former, har en tendens til å bli diagnostisert på et senere alder enn autisme. i tillegg, selv om disse individene vanligvis opplever noen form for svekkelse, deres samlede livsferdigheter er ofte mer utviklet enn mennesker som helt passer de diagnostiske kriteriene for autisme.
et fellestrekk er svekket evne til å samhandle med andre sosialt. noen mennesker med denne lidelsen kan ha liten eller ingen interesse i sosialt samvær og kan ikke engang forsøke å kommunisere med andre mennesker. andre kan ønske sosial interaksjon, men vet ikke hvordan å kommunisere effektivt.
folk med denne lidelsen har ofte vanskeligheter med å forstå ikke- verbale signaler, eller språk som ikke er ment å tas bokstavelig. de ofte ikke vet hvordan de skal reagere på en hensiktsmessig måte til andre menneskers følelser. disse faktorene fører ofte til ubehagelige sosiale interaksjoner, derfor re- håndheve tendensen av mennesker med atypisk autisme foretrekker ensomhet.
annet fellestrekk mennesker med atypisk autisme er et problem med språkutvikling. de vanligvis viser begrenset talende og kan ha en mye mindre ordforråd enn andre barn i samme aldersgruppe. noen ganger et barn vil begynner å vise normal språkutvikling som vil plutselig begynne å svekkes.
andre mulige symptomer på denne lidelsen omfatter behovet for å holde en streng tidsplan og mulige utbrudd dersom denne planen ikke holdes. mennesker med denne lidelsen kan ha uvanlige reaksjoner på visse farger, lyder eller lukter på grunn problemer med å håndtere sensorisk informasjon. de kan ha en sterk preferanse for en bestemt type farge eller mat, og har ofte en vanskelig tid på å håndtere eventuelle avvik fra dette.
noen mennesker med denne lidelsen har milde symptomer og kan være i stand til å lede en relativt normalt liv. disse personene er vanligvis referert til som " høyt fungerende. ' andre kan være ganske svekket og har problemer med dagligdagse funksjoner og kan trenge å leve enten med et familiemedlem eller i en pleie anlegget, selv om det er ingen kjent kur for autisme eller atypisk autisme, har individuell eller gruppe atferdsterapi ofte en positiv effekt på symptomer.


Previous:nothing Next:dental tatoveringer

Relaterte artikler


 • retinitis pigmentosa
 • de vanligste årsakene til anal hevelse
 • er ghrelin nivåer relatert til fedme
 • Forskjellen mellom artralgi og myalgi
 • spider bitt
 • mulige hivtest resultater
 • de forskjellige måtene å frastøte mygg
 • Kinsey skala
 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og stivhet
 • lumbale puter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com