om av håndleddet problemer

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-07-30
akutte og kroniske håndledd problemer i betydelig grad kan begrense en persons evne til å nyte hverdagen. smerte, hevelse, og svakhet kan gjøre aktiviteter som å skrive og knyte skoene veldig vanskelig. håndleddet problemer er vanligvis et resultat av skader, enten akutt slag mot håndleddet eller overforbruk av leddet. benbrudd, senebetennelse, og carpal tunnel syndrom er de vanligste kildene til håndleddet smerte. degenerative tilstander som leddgikt kan også føre til smerter og tap av mobilitet i håndleddet felles.
mange håndledd problemer er et resultat av repetitive overforbruk. idrettsutøvere, bygningsarbeidere og andre som ofte arbeider med hendene kan oppleve håndleddet tendinitis. overanstrengelse fører senene til å bli irritert, betent, og hoven. . . resultatet er kroniske smerter, svakhet i fingre og håndledd hevelse senebetennelse kan vanligvis lindres ved å unngå årsaken til stress og ofte ising leddet en alvorlig eller vedvarende manglende tendinitt bør meldes til en lege å avgjøre riktig løpet av behandling.
nervene i håndleddet kan også bli påvirket av overforbruk. konstant press på median nerve, en viktig struktur som hjelper til å kontrollere fingrene, kan resultere i carpal tunnel syndrom. en person med carpal tunnel syndrom kan oppleve finger nummenhet, prikking, og bankende smerter i og rundt håndleddet felles. behandling vanligvis omfatter splinting det berørte håndleddet og forskrivning smertestillende medikamenter for å lindre symptomene. pasienter kan forebygge tilbakevendende skader ved å ta seg til ikke å legger press på sine håndledd for lengre perioder.
revmatoid artritt er en ledende årsak til håndleddet problemer i personer i alle aldre. tilstanden forårsaker alvorlig betennelse i håndleddet og finger leddene, og kan spre seg til andre områder av kroppen i tide. legene er usikker på hva som forårsaker revmatoid artritt, og det er ingen pålitelig kur for tilstanden. symptomene kan lindres, men ved å ta anti- inflammatoriske legemidler og trene håndleddene regelmessig. kirurgi anbefales når leddgikt deaktiverer hendene eller forårsaker konstant, sterke smerter.


Previous:nothing Next:sår patofysiologi

Relaterte artikler


 • neonatal anemi
 • Forskjellen mellom enkelt betaler helsetjenester og universell helsetjenester
 • symptomer på en levertransplantasjon avvisning
 • vanlige årsaker til svimmelhet og tretthet
 • er det en sammenheng mellom Alzheimers sykdom og røyking
 • bronkial spasme
 • hvilke utfordringer står overfor kreft i bukspyttkjertelen overlevende
 • de vanligste ortopediske problemer
 • Hib immunisering
 • tidlig menopause symptomer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com