ansikts hyperhidrose

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-06-08
ansikts hyperhidrose, også kjent som kraniofaciale hyperhidrose, er overdreven svetting i ansiktet og hodebunnen. det er den minst vanlige formen for hyperhidrose, som oftere oppstår i hender, føtter og armhuler. ansikts hyperhidrose er lokalisert svette i ansiktet som skjer ofte uten forklaring. det skjer vanligvis minst en gang i uken og kan forstyrre en persons normale aktiviteter.
ansikts hyperhidrose kan potensielt føre til fysiske og følelsesmessige komplikasjoner. det kan bidra til bakterielle infeksjoner i hårfestet forårsaket av tilstoppede hårsekker. hvis svettekjertlene bli tette, de er mer utsatt for varme utslett i fuktig vær.
hyperhidrose forstyrrer ofte med en persons livsstil. det kan føre til forlegenhet eller angst i sosiale miljøer. overdreven ansikts svetting kan hindre kvinner fra å bruke sminke fordi det smitter av på grunn av fuktigheten. hvis ubehandlet, kan det også føre til depresjon.
tilstanden er vanligvis diagnostisert med en thermoregulatory svette test. en lege gjelder en gul- grønn pulver til hudens overflate i en normal temperatur rom. Hvis pulveret blir utsatt for svette, vil det slå lilla å indikere unormal svetting. en lege kan også utføre en medisinsk undersøkelse og blodprøver for å avgjøre om årsaken skyldes en annen medisinsk tilstand.
ansikts svette forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand vil normalt avta når den andre tilstanden er behandlet. svetter forårsaket av angst eller andre følelsesmessige stimuli kan behandles med antikolinerge medisiner som blokkerer svetten kjertelen stimulator, acetylkolin. antikolinerge medisiner vil vanligvis påvirker hele kroppen og ikke bare i ansiktet, og kan forårsake bivirkninger som svimmelhet, tørr munn, eller forstoppelse.
hvis ansikts svette oppstår i lokaliserte områder i ansiktet, kan det behandles med botulinumtoksin injeksjoner. botulinum toxin, eller botox, er en neuromuskulær blokker som kan hindre svette kjertel stimulering i små områder i ansiktet. injeksjoner er vanligvis ikke brukes hvis den svette skjer over hele ansiktet og hodebunnen i tilfeller av alvorlige ansikts hyperhidrose, kan sympatektomi kirurgi utføres sympatektomi innebærer å kutte nervene i svette området å blokkere. svettekjertlene.


Previous:nothing Next:sengeleie

Relaterte artikler


 • cellulær immunitet
 • herniated navlestreng
 • de vanligste allergier
 • subacromial bursitt
 • apiphobia
 • om oppmerksomhet lidelser
 • ganglioglioma
 • glioblastoma multiforme
 • de forskjellige måtene å frastøte mygg
 • sammenheng mellom ms og hjerneskader
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com