tvetydig genitalia

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-06-12
Selv om ropet « det er en jente ! eller " det er en gutt ! er hva folk flest forventer i birthing rommet, noen ganger sex er ikke umiddelbart opplagt, fordi barnet har tvetydige genitalia som kan dele egenskaper mannlige og kvinnelige kjønnsorganer, noe som gjør det vanskelig å bestemme kjønn på barnet. i denne tilfelle, kan det ta litt tid å bestemme barnets genetiske kjønn, og å bestemme hvilke skritt å ta.
i mange tilfeller, tvetydig genitalia er ikke farlig, og de er primært rettet grunnet bekymringer om sosialisering. i andre tilfeller, er de knyttet til farlige genetiske forhold, og da de er et symptom på et større problem. av denne grunn, leger liker å ta sin tid når finne ut hvorfor et spedbarn har tvetydig genitalia, slik at foreldre vil vite hele historien, som vil tillate dem å få mest mulig informert beslutning mulig om hva du skal gjøre.
når tvetydige genitalia er forårsaket av en farlig tilstand, må som betingelse for å bli behandlet eller løst før du går videre til spørsmålet om genitalia, mens i tilfeller hvor slike årsaker er utelukket, kan kjønnsorganene være den primære bekymring. behandlinger tilgjengelig for tvetydige genitalia inkludere hormoner for å stimulere kjønnsorganene å utvikle seg i en eller annen retning, eller kirurgi for å ta variasjoner i dannelsen av genitalia. kirurgi er også noen ganger nødvendig fordi noen ganger unormalt i dannelsen av kjønnsorganer føre til problemer som en lukket urinrøret.
det er noen debatt om behandling av tvetydige genitalia. organisasjoner som talsmann for folk kjent som " intersex " fordi de ikke er spesifikt mannlig eller kvinnelig har reist bekymringer om situasjoner der foreldre kan bli tvunget til å plukke en sex for sine barn. i tilfeller der et barn har en klar genetisk sex og minimal behandling er nødvendig for å stimulere kjønnsorganene å danne i tråd med at sex, er behandlingen mindre kontroversielt. men når omfattende kirurgi eller andre tiltak er nødvendig, har enkelte organisasjoner antydet at barn bør få lov til å vokse opp og lage sin egen avgjørelse. foreldre som velger dette valget er relativt få, delvis på grunn av de svært alvorlige bekymringer om sosiale problemer et barn eller ung voksen med tvetydige genitalia kan møte. i noen tilfeller, intersex barn som har fått tildelt en sex ved fødselen senere ta en annen kjønnsidentitet.


Previous:nothing Next:risiko for gastritt

Relaterte artikler


 • rehabilitering leger
 • generalisert epilepsi
 • wellness plan
 • fotdeformitet
 • hypermetropi
 • beste maten for ulcerøs kolitt
 • orbital cellulitt
 • helse aksjeprogram
 • somatotropin
 • arrdannelse alopecia
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com