cerebritt

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-05-26
cerebritt er en betennelse i cerebrum, en struktur i hjernen som utfører mange viktige funksjoner, inkludert de fleste av de tingene som folk forbinder med å være menneske, for eksempel minne og tale. mennesker som har cerebritt kan oppleve symptomer som sløret tale, forvirring, kvalme og svimmelhet. synsforstyrrelser, humørsvingninger og hukommelsesproblemer er også vanlige symptomer. betennelse i cerebrum krever behandling fordi det kan føre til skade på hjernen, som kan føre til nedskrivninger for pasient.
denne tilstanden kan være et resultat av en infeksjon forårsaket av bakterier, virus eller andre organismer. infeksjoner kan oppstå når smittestoffer inn i hjernen gjennom bihulene eller som et resultat av traumer. enkelte patogener er også i stand til å passere over blod- hjerne barrieren og inn i hjernen gjennom blodstrømmen selv om kroppen har utviklet forsvarsmekanismer som er spesielt utviklet for å forhindre dette.
i begynnelsen, innebærer cerebritt vanligvis tilstopping av blod fartøy og hevelse i hjernen vev. Hvis betennelsen får fortsette, kan nekrose begynne å sette i, fordi deler av hjernen blir avskåret fra sin blodtilførsel. i tilfelle av en infeksjon, kan en abscess utvikle, og smitten kan spre seg til områder med hjernen som ikke ble opprinnelig påvirket av cerebritt.
en nevrolog kan vurdere en pasient som har mistenkelige symptomer og orden medisinsk bildediagnostikk studier av hodet for å se om de gir innblikk i hva som kan skje inne i hjernen. om studiene viser cerebritt, kan legen forskrive behandlinger basert på årsak og pasientens medisinske historie. for infeksjoner, er det nødvendig å drepe organismene som forårsaker infeksjonen. når betennelse er tilstede, kan steroider brukes til å få ned hevelsen. hvis hevelsen synes å ha økt til et farlig nivå, kan kirurgi være nødvendig for å avlaste trykket på hjernen. dannelsen av en abscess etterlyser også kirurgi fordi det vil være nødvendig å tømme byllen.


Previous:nothing Next:sentral giganten celle granulomer

Relaterte artikler


 • om av hepatittvirus
 • oral scenen
 • vanligste diabetes patofysiologi
 • prolapsed hemorrhoid
 • de vanligste tvangstanker i OCD
 • sammenheng mellom kontaktlinser og tørre øyne
 • ondartet fibrøs histiocytoma
 • trisykliske antidepressiva
 • de ulike metodene for skulder styrking
 • hvorfor opplever jeg ikke svimmelhet etter å ha spist
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com