symptomer av bly forgiftning

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-05-28
bly er et giftstoff som er særlig farlig hvis det svelges eller inhaleres. blyforgiftning er den tilstand som kan oppstå hvis høye nivåer av bly bygge opp i kroppen. symptomene på blyforgiftning kan være umiddelbar hvis en stor, enkelt dose av bly er svelget eller inhalert, men vanligvis blyforgiftning skjer langsomt over tid som følge av gjentatt eksponering for små mengder bly.
blyforgiftning er en mye større risiko for barn enn voksne. et barns hjerne og nervesystemet er fortsatt utvikling og derfor står i fare for utviklingsmessige skader fra bly. bly er funnet mange steder, noen kjente som bly-basert maling, og andre er ikke så godt kjente kilder. om en primære kildene til bly er bly -basert maling og den ble forbudt i USA i 1976, det kan fortsatt eksistere i eldre boliger og selv på malte leker. imidlertid føre også finnes i jord, eldre VVS rør loddet med bly, lagring batterier, og selv maling og håndverk setter laget for barn. i 2003, flere forhandlere frivillig tilbakekalt fortau kritt på grunn av overdreven blyinnhold.
i tillegg til symptomene på blyforgiftning, det er visse risikoer forbundet med blyforgiftning hos barn. redusert IQ, hørsel, atferd og oppmerksomhet problemer samt hemmet vekst og nyreskader kan være et resultat av økte bly nivåer. en enkel blodprøve kan gjøres for å avgjøre om en person har høye nivåer av bly i kroppen og en lege vil gi ytterligere informasjon basert på resultatene.
skjønt minutt spor av bly er funnet i mest alle mennesker, forhøyede nivåer er av interesse for leger. hvis høyere enn normalt nivå av bly blir oppdaget, blir det nødvendig å bestemme og fjerne kilden (e ) av bly. gang kilden til bly er eliminert, er kroppens bly nivåer vanligvis redusert til normal over tid, men noen utviklingsmessige skader som følge av langvarig eksponering kan være permanent
hvis du har grunn til å tro at du eller barnet ditt har vært utsatt for bly, ta kontakt med en lege for å utføre en blodprøve. du kan redusere bly eksponering ved å utvikle bevissthet om sine kilder. Hvis du mistenker at din hjemme inneholder bly-basert maling, søke profesjonell rådgivning for reduksjon. har din vannet testet for bly og bruke filtrert eller flaskevann til drikke. insistere på praktisk hygiene og alltid vaske hendene før du spiser. Hvis du eller et familiemedlem har vært utsatt for en høy, enkelt dose av bly og utstillinger alvorlige symptomer av bly forgiftning, ringe et nødnummer eller ditt lokale giftkontrollsenter.


Previous:nothing Next:lumbale puter

Relaterte artikler


 • nikotin forgiftning
 • chondromalacia patellae
 • glycobiology
 • de vanligste årsakene til beslag
 • fosterets skjerm
 • osteomalasi
 • tracheotomy
 • leukoderma
 • respiratorisk alkalose
 • de vanligste symptomene på en intestinal brokk
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com