somatotropin

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-04-20
somatotropin er et protein-baserte peptid hormon som skilles ut av hypofysen og er ansvarlig for veksten av unge dyr i sin voksen størrelse. hos mennesker, formidler den veksten av barn til deres voksen høyde og stimulerer cellene i mange vev. også kalt veksthormon ( GH ), har det også blitt brukt av idrettsutøvere siden minst 1970 for å øke muskelmasse og skader utvinning hastigheter og har blitt fremmet som en anti-aging narkotika.
når IGF -1 binder seg til brusk celler, disse differensiere å lage nye bein. jo høyere konsentrasjon av disse hormonene, jo mer benmasse øker. dermed de høyeste nivåene av både veksthormon og IGF -1 i menneskekroppen er nådd under puberteten vekstspurten, da mye nytt ben blir gjort. i løpet av livet, GH konsentrasjon gradvis avtar, og friske voksne vil ha nivåer mindre enn to tredjedeler av de som finnes i en ung ungdom. veksthormon har mange effekter på normal voksen stoffskiftet, og de inkludere fremme metabolismen av fett, nye protein syntese og produksjon av glukose i leveren.
somatotropin skilles ut av fremre hypofysen, hvor det er laget av celler som kalles somatotrophs. disse og alle andre hypofysen cellene reagerer på utgivelsen av forløperen hormoner av hypothalamus ved å øke eller redusere mengden av hormon de produserer. hypotalamus sender forløper eller " frigi hormoner " til hypofysen ved å skille dem inn i sine blodårer. forløperen til veksthormon kalles somatotropin -frigjørende hormon ( SRH ). den hypothalamus utskiller SRH når kroppen trenger mer veksthormon i sirkulasjon.
ulike fysiologiske tilstander varsle hypothalamus til behovet for mer veksthormon produksjonen, slik som alder, ernæring, kjønn, fysisk aktivitet og hormonelle nivåer. selv den tiden av dagen er viktig, fordi mer veksthormon utskilles under søvn enn i våken somatotropin produksjon er bremset eller stoppet når hypothalamus frigir hormonet somatostatin ,. en økning i konsentrasjonen av GH i blodet fører til utløsning av somatostatin av hypothalamus, som igjen fører til at fremre hypofyse å stoppe secreting GH.
en syntetisk versjon av somatotropin kalles menneskelig veksthormon ( HGH ), eller somatropin det er et rekombinant protein produsert ved hjelp av molekylær biologi teknologi. tidligere, ble veksthormon hentet fra hypofysen i kadavre. somatropin brukes av enkelte utøvere som anabole steroid for å forbedre idrettslige prestasjoner, for å hjelpe musklene komme raskere til skade og for å øke andelen av muskelmasse til fett det ikke er vitenskapelig enighet om at HGH øker styrke, nettopp. at det fremmer muskelvekst.
HGH brukes klinisk til å behandle barn som ikke produserer nok gh i sine egne kropper for normal vekst. barn som har Somatotropin manglene har vanligvis korte statures og ofte vises yngre enn de er. sykdommen kan også forsinke utbruddet av pubertet. HGH behandling reverserer denne tilstanden.


Previous:nothing Next:de vanligste årsakene til mannlig bryst smerter

Relaterte artikler


 • papilloma
 • mulige hivtest resultater
 • kronisk dehydrering
 • fekal inkontinens
 • hva som forårsaker fanget nerver
 • basal celle adenokarsinom
 • ovarialt hyperstimuleringssyndrom
 • amebiasis
 • de vanligste tvangstanker i OCD
 • tegn på ufruktbarhet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com