transvaginal ultralyd

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-02-06
noen ganger en abdominal eller vanlig bekken ultralyd er tilstrekkelig til å visualisere de reproduktive organer eller samle informasjon om en graviditet. hvis dette er tilfelle, særlig i de tidlige delene av svangerskapet, kan legene bestille en transvaginal ultralyd i stedet. enkelt sagt, er dette en ultralyd der Doppler eller svingeren er plassert på innsiden av skjeden for en mer grundig undersøkelse og en nærmere titt på reproduktive strukturer eller en graviditet
én ting som er forskjellig mellom transvaginal ultralyd. og abdominal typer er at undersøkelsen ikke oppstår når kvinner har en full blære. Dette er vanligvis et krav om ultralyd Doppler må flytte over magen fordi det bidrar til å bedre visualisere strukturer under. vaginal ultrasounds ville ikke være tilrådelig med en full blære, gitt deres plassering, og de dessuten ikke er nødvendig på grunn til større nærhet til bekken-området. forslaget om en transvaginal ultralyd kan bli sterkt lindrende til kvinner som har problemer med å holde urinen i lange perioder av gangen, som er vanlig i svangerskapet.
under svangerskapet, noen kvinner opplever en transvaginal ultralyd ved svært tidlige stadier når fosteret er liten, ofte under 12 uker. prosedyren kan bli sortert av andre årsaker. det kunne bli foreslått som middel for screening for en rekke klager med reproduktive organer. slike ting som fibroids, svulster, cyster, infeksjon eller endometriose kan bli funnet transvaginally, skjønt noen av disse kan også bli funnet i vanlige mage ultrasounds. mistenkte problemer med en graviditet eller behov for å se etter potensielle defekter kan også foreslå transvaginal tilnærming, men det bør bemerkes at denne tilnærmingen er ikke alltid en indikasjon på mistanke helseproblemer.
faktisk i mange tilfeller kvinner vil ha flere ultralydundersøkelser i svangerskapet. del av disse testene kan bli utført vaginalt, selv som svangerskapet utvikler. noen ganger en nærmere titt eller høre, som til en fosterets hjerteslag, er mer ønskelig, men betyr ikke nødvendigvis at personen som utfører en test synes det er et problem.
mindre en kvinnes lege utfører ultralyd av alle typer, kan kvinner forvente å vente noen dager for resultater. techs og til og med på ansatte radiologer er vanligvis ikke lov til å diskutere funn direkte med pasienter. skulle det være noen problemer, er det pasientens lege typisk informert ganske umiddelbart og vil trolig være i kontakt med pasienten snart for å diskutere resultatene.


Previous:nothing Next:nese appelsinhud

Relaterte artikler


 • sammenheng mellom kløe og sykdom
 • Hjem fetal Doppler
 • om av hepatittvirus
 • pterygium
 • basal celle adenokarsinom
 • selvforsvar klasse
 • de vanligste årsakene til leggen smerte
 • burde jeg gå på en rekonvalesenthjem hvis jeg er syk
 • cervical ektropion
 • trygg havn lover
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com