primær hyperkolesterolemi

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-02-10
primær hyperkolesterolemi er en genetisk tilstand som negativt påvirker en persons low density lipoprotein ( LDL ) kolesterol. dem diagnostisert med denne medfødte tilstanden er mer utsatt for hjerte- problemer, for eksempel åreforkalkning, på grunn av sine svært høyt LDL nivåer. ofte manifestere i ung alder, nødvendiggjør primær hyperkolesterolemi samvittighetsfulle tiltak om kosthold, mosjon og livsstil for å unngå komplikasjoner. behandling for denne tilstanden ofte krever bruk av medisiner for å redusere og regulere kolesterolnivået.
de med primær hyperkolesterolemi viser ofte fet knuter under deres hud som er gulaktig i fargen, kjent som xanthomas. disse knuter ofte presenterer rundt leddene, slik som knær og albuer, og kan også utvikle i ansiktet. fettavleiringer som akkumuleres i øynene, kjent som hornhinnen Arcus, kan føre til en gulfarging av det hvite i øynene og svekke en visjon noen mennesker med primær hyperkolesterolemi kan utvikle kroniske smerter i brystet, en tilstand kjent. som angina, som er ofte betraktet som en forløper til utvikling av hjertesykdom.
fedme er en annen vanlig presentasjon i de med familiær hyperkolesterolemi, utvikler seg i en ung alder og forblir en konstant gjennom hele voksenlivet. kroppens manglende evne til å behandle fettstoffer og utvise lav tetthet lipoproteiner fra blodet handle for å ytterligere fremme ens fedme og svekke hans eller hennes metabolisme. den vedvarende tilstedeværelsen av høye LDL nivåer bidrar ofte til svært tidlig utbruddet av aterosklerose i enkelte individer.
den første tilnærmingen i behandling for primær hyperkolesterolemi er generelt gjennomføringen av endringer i kostholdet for å redusere ens risiko for hjerte-problemer og redusere den fortsatte opphopning av fettavleiringer. individer er ofte oppfordres til å unngå visse typer mat rik på fett og kolesterol. regelmessig mosjon anbefales å fremme adopsjon av en sunn livsstil og fremme vekttap. dem som ikke responderer tilstrekkelig til adopsjon av sunn matvaner og regelmessig mosjon kan plasseres på medisiner for å bidra til senking av deres kolesterol og vekt. personer som arver tilstanden fra begge foreldrene er generelt ansett i en større risiko for komplikasjoner, inkludert hjerteinfarkt og tidlig død.


Previous:nothing Next:de forskjellige måtene å frastøte mygg

Relaterte artikler


 • de vanligste symptomene på en intestinal brokk
 • klomipramin
 • Hib immunisering
 • fotdeformitet
 • de pectorals
 • atypisk trigeminusnevralgi
 • disinhibition
 • nyresvikt
 • blodplate lidelser
 • de vanligste årsakene til døvhet hos barn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com