atypisk trigeminusnevralgi

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-01-07
atypisk trigeminusnevralgi ( ATN ) er en sjelden lidelse av hjernenerven v ( cn v ), karakterisert ved ansikts smerter som har en konstant eller varierende timing, med tunge, verkende, brennende, eller kjedelig kvalitet. det er vanskelig å skille det fra klassisk trigeminusnevralgi eller tic douloureux fordi sistnevnte er også preget av intens ansikts smerter i hjernenerven v eller trigeminal distribusjon. noen ganger, er atypisk nervesmerter forvekslet migrene, hypokondri, eller kjeveledd lidelse. medisiner for typisk trigeminusnevralgi kan gi lindring av smerte.
atypisk trigeminusnevralgi smerte kan klemme eller brenning, snarere enn elektrisk støt -aktig eller ilende. tillegg, smerten fra denne trigeminusnevralgi varianten kan være konstant eller kontinuerlig, og pasienten sjelden har perioder med remisjon. noen mennesker som har atypisk trigeminusnevralgi klage over konstant migrene eller smerter i hele ansiktet. denne smerten er forverret av ansikts bevegelser som tygging, snakker, og smilende, og noen ganger av kalde fornemmelser. den konstante uutholdelig smerte har drevet noen mennesker med ATN å begå selvmord, og dermed gi ATN slagordet « selvmordet sykdommen.
de underliggende mekanismene for ATN er betennelse i nerve, ødeleggelse av myelin skjede, og påfølgende økning i følsomheten cn v. disse mekanismene kan resultere fra ulike forhold, inkludert en svulst eller en misformet blodåre komprimere nerve, infeksjon, tannbehandling, og demyeliniserende sykdommer som multippel sklerose. noen har spekulert at ATN er sekundært til en komprimering av en del av cn v såkalte portio mindreårig, men andre mener at det er en mer alvorlig eller progressiv form av typisk trigeminusnevralgi.
delvis fritak for atypisk trigeminusnevralgi kan fås fra medisiner som brukes for sin klassiske motstykke. disse medikamentene, som inkluderer antikonvulsiva som karbamazepin og lamotrigin, bedøvelsesmidler som lidokain og antidepressiva som amytriptiline, anses nyttig fordi de gir lindring for nevropatisk smerte. kirurgisk dekompresjon av nerve kan være helbredende. det er viktig å kunne kontrollere smerten ved hjelp av disse modaliteter fordi atypisk trigeminusnevralgi kan føre til depresjon og redusere den berørte personens kvalitet av livet.


Previous:nothing Next:ulike typer encefalomyelitt

Relaterte artikler


 • ADHD testing
 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
 • chondromalacia patellae
 • karriere psykolog
 • carotisar ultralyd
 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og stivhet
 • biopsi tang
 • vanligste årsakene til leddsmerter og svakhet
 • hepatopulmonary syndrom
 • åndelige affirmasjoner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com