hva som forårsaker bryst ømhet før en periode

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-01-07
noen kvinner som har opplevd ømme bryster før en periode forstår hvor vondt denne tilstanden kan være. Vanligvis er dette smerter forårsaket hovedsakelig av endringer i nivåene av østrogen og progesteron. andre tilfeller av ømme bryster, men inkluderer forbruket av visse matvarer, spesielt de rike på animalsk fett og koffein. de som opplever ømme bryster før en periode er vanligvis oppfordres til å bruke over-the -counter medisiner for å behandle symptomer av smertene. kvinner som ikke oppnå lindring gjennom disse medikamentene kan være nødvendig å ta reseptbelagte piller. de som har alvorlig bryst smerter eller opplever det bare på den ene siden av kroppen bør søke medisinsk hjelp, da dette kan være tegn på brystkreft.
en annen vanlig årsak til ømme bryster før en periode har vært knyttet til forbruket av visse matvarer. kaffe og andre matvarer rike på koffein har blitt funnet å være en stor gjerningsmann, som en kjemisk finnes i disse matvarene kan føre til utvidelse av blodårene i brystene, forårsaker ytterligere væskeretensjon. andre matvarer som animalske fettstoffer og meieriprodukter har også vært knyttet til ømme bryster før en periode. selv om årsaken til bryst smerter forbundet med konsum av disse matvarene er fortsatt relativt ukjent, noen mener at hormoner som brukes i disse matvarene kan overføres til forbruker, og føre til enda høyere hormonnivåer.
typisk, de som opplever den mest alvorlige symptomene på ømme bryster før en periode, oppfordres bruke bruke over-the -counter smertestillende midler. kvinner som ikke opplever lettelse med disse medikamentene kan kreve reseptbelagte medisiner. i tillegg, for noen, kjemisk prevensjon kan begrense ømme bryster før en periode.
kvinner som har alvorlig bryst smerter, eller oppleve den bare på den ene siden av kroppen bør søke medisinsk hjelp så snart som mulig. i noen tilfeller kan denne typen smerte være tegn på brystkreft, i andre tilfeller kan en noncancerous brystsvulst være å klandre for ømme bryster før en periode
.


Previous:nothing Next:basal celle adenokarsinom

Relaterte artikler


 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og stivhet
 • hva som forårsaker underarm svett
 • erytem marginatum
 • de ulike Gerd symptomer
 • polyartritt
 • chondromalacia patellae
 • de ulike årsaker til dobbeltsyn
 • vanligste diabetes patofysiologi
 • forholdet mellom vin og diabetes
 • Hib immunisering
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com