klomipramin

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-01-19
klomipramin kan bli bedre kjent under merkenavnet Anafranil ®, men det har vært i bruk siden 1960-tallet så generisk form er allment tilgjengelige. det er i den klassen av trisykliske antidepressiva ( TCA ) og virker på hjernen for å fremme større frie nivåer av noradrenalin og serotonin, som kan bidra heve stemningen. grunn TCA bivirkninger disse er normalt ikke de første linje behandling for tilstander som depresjon. ennå klomipramin kan forskrives når førstelinjetjenesten behandlinger er ineffektiv, og stoffet har også vist nytte i behandlingen av tvangslidelser ( OCD ). off label bruksområder inkluderer forskrivning medisiner for å behandle noen symptomer på autisme, panikklidelse, og kroniske smerter.
som andre antidepressiva, kan klomipramin våge viss risiko når det brukes i tenårene og unge voksne. det kan øke selvmordstanker eller suicidalitet, og noen tanker om selvmord mens dette stoffet bør umiddelbart rapporteres til leger til å vurdere fortsatt fordelene av medisin. imidlertid sin uvanlig å se denne medisinen er foreskrevet for depresjon, og det er egentlig mest brukt for mennesker med tvangslidelse. Dette betyr ikke nødvendigvis at suicidalitet ikke kan eller vil ikke utvikle seg hos pasienter som i hovedsak har OCD og som er i denne aldersgruppen er mest utsatt.
bivirkninger av klomipramin kan være forbigående og mild til alvorlig og liv truende. vanlige de er svimmelhet, spesielt når du skifter posisjoner fra sittende til stående, tretthet, vektøkning, redusert libido, ubehag i magen og halsbrann, tørr munn, og følelser av angst eller indre rastløshet (akatisi ). en svært sjelden, men ufarlige bivirkning inkluderer å ha orgasmer mens gjesping, som synes å påvirke under 10 % av de som tar denne medisinen.
noen ganger alvorlige kardiale bivirkninger utvikle, noe som er et medisinsk nødstilfelle. hvis besvimelse, rask puls, forvirring, eller brystsmerter oppstår få til et sykehus umiddelbart. tillegg tegn på allergi som plutselig utslett og pustevansker, men sjelden, er medisinsk akutte symptomer.
leger kan ikke foreskrive klomipramin hvis en person har visse medisinske tilstander eller tar visse typer av andre medisiner. noen medisiner som kan være kontraindisert for bruk med dette stoffet inkludere monoaminoksidasehemmere (MAO ), og medisiner for hjerte, spesielt blod tynner og blodtrykket narkotika. visse opiater, beroligende midler og andre antidepressiva kan ikke foreskrevet i forbindelse med klomipramin. medisinske tilstander som kan føre leger ikke å foreskrive dette stoffet inkludere hjertesykdom, nyresykdom, skjoldbrusk lidelser, lavt blodtrykk, forstørrelse av prostata, og glaukom.
men dette stoffet har en tung bivirkningsprofil, det er noe bevis på at det kan være mer nyttig i behandling av OCD enn er de få narkotika i den valgte serotonin reuptake inhibitor ( SSRI ) class. når folk ikke tar andre medisiner eller har forhold som kontraindiserer klomipramin behandling, kan det betraktes som et første linje behandling for OCD, eller som en nær andre når SSRI ikke fungerer effektivt.


Previous:nothing Next:aplastisk anemi

Relaterte artikler


 • junctional rytme
 • trygg havn lover
 • vanlige årsaker til fedme i barna
 • astma handlingsplan
 • bioidentical hormoner
 • årsakene til gonoré
 • Hib immunisering
 • hemofili A
 • biopsi tang
 • vanligste årsakene til leddsmerter og svakhet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com