atomoksetin

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-01-19
atomoksetin, som er kjent under merkenavnet Strattera ®, er et stoff mest brukt i behandling av oppmerksomhet underskudd og hyperaktivitet ( ADHD ). det er i motsetning til mange legemidler som også brukes for denne tilstanden fordi det ikke er et sentralstimulerende, slik som de som er tilstede i Ritalin ® eller Adderall ®. stedet sin handling er noe som ligner på visse antidepressiva, og det er en noradrenalin reuptake inhibitor, som betyr at den gir mulighet for mer fri noradrenalin eller adrenalin i kroppen, som kan bidra til bedre ADHD symptomer.
andre bivirkninger av atomoksetin er på linje med antidepressive bivirkninger og kan omfatte tørr munn, urolig mage, trøtt, og søvnforstyrrelser. noen kvinner som tar medisiner kan merke endringer i menstruasjonssyklusen ved første. for mange mennesker, disse bivirkningene er forbigående og forsvinner etter hvert som kroppen tilpasser seg medisiner.
det er noen mer alvorlige bivirkninger, inkludert problemer urinering, gulnet hud, tåkesyn, hodepine, mørk-farget urin, og symptomer på feber, frysninger, og smerter, som ofte kalles influensalignende. folk bør varsle sine leger med en gang hvis disse oppstår. ikke at mange mennesker har en ekte allergisk reaksjon på atomoksetin, men hvis de gjør symptomer kan inkludere utslett, hevelse i hals eller tunge, besvimelse eller svimmelhet, og pustevansker. symptomer som dette er en medisinsk nødsituasjon og trenger øyeblikkelig hjelp.
selv om atomoksetin kan noen ganger bli tatt av flere mennesker enn kan bruke de sentralstimulerende ADHD narkotika, er det fortsatt kontraindikasjoner. for eksempel folk bør informere sine forskrivning leger hvis de har tilstander som høyt eller lavt blodtrykk, eller glaukom. Strattera ® er vanligvis ikke anbefalt dersom folk tar antidepressiva av SSRI ( valgte serotonin reuptake inhibitor ) klassen fordi kombinert bruk kan resultere i serotonergt syndrom. gjør at en lege er klar over alle medisinske tilstander og eventuelle medikamenter tatt er en god måte å unngå potensielle interaksjoner.


Previous:nothing Next:klomipramin

Relaterte artikler


 • effekten av diabetes på øynene
 • mulige hivtest resultater
 • bioidentical hormoner
 • de pectorals
 • de vanligste årsakene til leggen smerte
 • soya allergi
 • hva som forårsaker gastroenteritt hos babyer
 • respirator Hood
 • de vanligste årsakene til hip smerter om natten
 • blodplate lidelser
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com