myokarditt

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-01-22
hjertets muskler eller muskler veggen kalles myokard, og hvis denne veggen blir betent, er tilstanden kjent som myokarditt. det er mange potensielle årsaksfaktorer for hjertet hevelse, men det vanligste er virusinfeksjoner. . det pleide å være slik at det høyeste antallet myokarditt tilfeller skyldes revmatisk feber, en komplikasjon av infeksjon med streptokokk -viruset i dag, unngår behandling med antibiotika av de fleste strep hals infeksjoner tilstanden utvikler seg til revmatisk feber og potensial skade på hjertet muskler.
de viktigste symptomene på myokarditt er utmattelse, muligens feber, noen mer vanlige symptomer hos barn, kortpustethet, selv når de ikke trener, og uutholdelig brystsmerter. mennesker kan også ha en uregelmessig hjerterytme eller forekomst når hjertet slår ikke regelmessig ( arytmi ). noen mennesker kan ha svært milde tilfeller, som ikke har mange symptomer, og de kan komme fra myokarditt med å realisere de har hatt det. andre ganger symptomene, som også kan omfatte influensalignende symptomer, er vanskelig å savne og farlig å ignorere. enhver tid denne tilstanden mistenkes, bør folk varsle sine leger å teste for dets nærvær, fordi det kan føre til permanent skade på hjertet.
leger vil bruke en rekke metoder for å kontrollere for myokarditt, og vanlige tester er x- stråler eller echocardiograms ( sonogram av hjertet) å vurdere hjerte funksjon og se etter utvidelse. blodprøver kan brukes til å bekrefte tilstedeværelse av viral eller bakteriell infeksjon, og andre skanner eller litt mer invasive prosedyrer som hjertekateterisering kan kreves dersom hjerte funksjonen vises betydelig påvirket.
behandling vil avhenge av alvorlighetsgraden av tilstanden og dens årsak. tilfeller forårsaket av virus kan ikke kreve mye behandling, og særlig hvis betennelsen er mild, kan folk bare hvile hjemme, og har ytterligere skanner i fremtiden for å sikre at betennelsen er løse. hvis sykdommen er forårsaket av bakteriell infeksjon, kan antibiotika være nyttig. men mindre vanlig, vil noen mennesker med myokarditt krever sykehusinnleggelse og hjertemedisiner for å hjelpe hjertet i arbeidslivet, mens myokard fortsatt betent. i svært sjeldne tilfeller skade på hjertet er så alvorlig det nødvendiggjør korrigerende kirurgi eller hjertetransplantasjon.


Previous:nothing Next:endometriehyperplasi

Relaterte artikler


 • forskjellige typer ansikts skader
 • mellom hodepine
 • dødfødsel
 • eksantem subitum
 • avansert traume life support
 • fosterets skjerm
 • ovarialt hyperstimuleringssyndrom
 • vanligste diabetes patofysiologi
 • vanligste årsakene til leddsmerter og svakhet
 • de vanligste symptomene på en intestinal brokk
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com