hydrogen pusteprøve

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-01-27
en hydrogen pusteprøve er en diagnostisk test som er utført for å lære mer om årsakene til gastrointestinale problemer. denne testen er klassisk utføres når det er mistanke om at noen er laktoseintolerante eller ikke behandle andre sukker som fruktose, det kan også brukes til å diagnostisere bakteriell overvekst i tynntarmen eller for å teste for å se om maten er i bevegelse gjennom tarmkanalen for raskt, noe som fører til dårlig opptak av mat og næringsstoffer testen tar rundt to timer i de fleste tilfeller, med pasienten kommer til et sykehus eller en klinikk for testen.
for en hydrogen pusteprøve, pasienten faster for åtte til 12 timer og deretter blåser luft inn i en ballong som en referanseprøve. da, blir pasienten bedt om å drikke en løsning som kan inneholde laktose, fruktose, sorbitol, sukrose, laktulose, eller en annen sukker. for de neste to timene, er regelmessige prøver av pasientens pust tatt og testet for hydrogen, og noen ganger metan. hvis hydrogen og /eller metan nivåene er uvanlig høy, det indikerer at pasienten har et problem langs fordøyelseskanalen. et negativt resultat betyr ikke nødvendigvis at pasienten er klar, men som noen mennesker ikke har hydrogen-produserende bakterier som er manipulert for testen.
hydrogen pusteprøve er ikke-invasiv og ikke smertefullt, og er ofte planlagt morgenen slik at pasientene kan rett og slett fort over natten for å unngå unødig motgang med faste krav. testresultatene kommer tilbake fort, og en pasient kan diskutere følgene av resultatet med legen. det er viktig at pasienten ikke har tatt antibiotika eller noe annet som ville forandre den demografiske sammensetningen av bakterier i tarmen i minst to uker før testen, da dette kan forskyve resultatene.
tegn som kan føre en lege å anbefale en hydrogen pusteprøve inkluderer abdominal oppblåsthet, kvalme, diaré, oppkast, gastrointestinale ubehag, og andre tegn på at noen ikke er absorberende næringsstoffer godt eller har problemer med behandling mat. av bestemme hva som forårsaker problemet, kan legen gi anbefalinger for behandling slik som å justere pasientens kosthold eller forskrivning antibiotika for å bringe den bakterielle befolkningen tilbake i balanse.


Previous:nothing Next:hypomagnesemi

Relaterte artikler


 • tips : Velge en kiropraktor
 • selvforsvar klasse
 • sammenheng mellom kløe og sykdom
 • basal celle adenokarsinom
 • vanedannende personlighetsforstyrrelse
 • ondartet fibrøs histiocytoma
 • interstitiell lungesykdom
 • biopsi tang
 • vanlige årsaker til fedme i barna
 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og nummenhet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com