Hib immunisering

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2013-12-28
en Hib immunisering er et skudd som beskytter mot infeksjon med Haemophilus influenzae type b ( Hib ) bakterier. det vanligvis fungerer ved å spørre immunsystemet til å lage antistoffer mot bakterier, som kan hjelpe en person bekjempe infeksjon bør han eller hun senere kommer i kontakt med bakteriene. vanligvis gitt som en serie skudd, er Hib immunisering vanligvis anbefales i tidlig barndom, som barn under fem år er mest utsatt for Hib- infeksjon. mens generelt ansett som trygt for folk flest, er det en sjanse til å oppleve visse bivirkninger fra en Hib immunisering og det er visse mennesker for hvem ekspertene anbefaler det ikke.
som med de fleste vaksiner, skal en hib immunisering å etterligne kroppens naturlige immunforsvar. når en person blir smittet med hib, hans eller hennes immunsystem skaper spesielle antistoffer utviklet for å hjelpe kjempe tilbake mot bakteriene, men alvorlige helseproblemer, som for eksempel hjernehinnebetennelse, lungebetennelse, og selv døden, kan oppstå som bakteriene spredt over hele kroppen før denne immunforsvar fullt spark i. en hib vaksine kan forhindre slike komplikasjoner ved å spørre kroppen å skape Hib antistoffer før en infeksjon eksisterer faktisk. den gjør dette ved å innføre en liten mengde inaktive hib inn i kroppen, noe som får immunsystemet til å lage målrettede antistoffer men ikke forårsaker Hib-infeksjon. hvis en person senere kommer i kontakt med hib, han eller hun skal kunne unngå å få alvorlig syk fordi immunforsvaret vil kunne bekjempe bakterier fra start.
den hib immunisering serien gis vanligvis i tidlig barndom. dette er fordi Hib oftest rammer barn under fem år. for å sikre varig immunitet mot Hib, helse-omsorg leverandører anbefaler generelt får barn flere doser av vaksinen gitt over en periode på ca ett år, ofte starter rundt to måneders alder. det finnes flere versjoner av Hib vaksine, og nøyaktig antall og timing av nødvendige doser kan variere avhengig av hvilken versjon som brukes. i tillegg til små barn, kan ekspertene anbefaler også hib immunisering serien for mennesker med svekket immunforsvar, for eksempel de som har HIV eller som tar kjemoterapi.
mange mennesker som får en hib vaksine opplevelse ingen bivirkninger. hvis bivirkninger forekommer, er de vanligvis milde og kan omfatte lavgradig feber og hevelse der skuddet ble gitt. i sjeldne tilfeller, alvorlige bivirkninger, slik som allergisk reaksjon, kramper, og problemer med å puste, kan forekomme. eksperter anbefaler generelt mot ytterligere doser av Hib vaksinen hos personer som har hatt en allergisk reaksjon. de også anbefaler generelt mot å gi en Hib immunisering til barn som er mindre enn seks uker gamle og folk som er mer enn mildt syk på det tidspunktet vaksinasjon blir vurdert.


Previous:nothing Next:bioidentical hormoner

Relaterte artikler


 • årsakene til gonoré
 • hva som forårsaker vannkopper
 • basal kroppstemperatur diagram
 • fosterets skjerm
 • sammenheng mellom autisme og tale
 • helserisiko
 • Hib immunisering
 • peak flow meter
 • hepatopulmonary syndrom
 • i en førstehjelp kabinett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com