bilateral ganespalte
Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2013-12-28
taket av munnen, som er under nesehulen, kalles ganen. en ganespalte er en unormal smal åpning mellom nesehulen og ganen. ofte, det er bare en av disse åpningene. hvis det er to hull, på begge sider av munnen, kalles det en bilateral ganespalte. noen ganger, dette skjer sammen med en leppe, som er et gap i leppe som reiser opp til nesen.
mens den eksakte årsaken til en bilateral ganespalte er ukjent, er det sannsynligvis påvirket av genetiske faktorer. en familie historie av denne defekten øker risikoen for en baby som blir født med det. det er også mulig at tilstanden er mer sannsynlig å utvikle når mor røyker, drikker alkohol eller tar narkotiske stoffer mens gravid. virus og noen medisiner kan også øke risikoen.
behandling for en bilateral ganespalte vanligvis begynner snart etter at barnet er født. denne tilstanden kan vanligvis korrigeres med en serie av operasjoner. barn som har en leppe i tillegg til ganen feilen vil trolig ha kirurgi for å reparere leppe første, når de er ca 10 til 12 uker gamle. kirurgi på ganen tar vanligvis sted når barnet er mellom seks og 18 måneder gammel.
disse surgeries utføres mens barnet er bevisstløs, under generell anestesi. å reparere den bilaterale ganespalte, den kirurgen vil manipulere vev og muskler på hver side av kløftene å trekke åpningen stengt. pasienter vil vanligvis trenger å bo på sykehuset, vanligvis to til tre dager.
avhengig suksess av den første operasjonen, kan barnet gjennomgå ytterligere prosedyrer for ytterligere forbedring. disse operasjonene kan fokusere på justeringen av kjeven, forbedring av pust og tale, samt kosmetiske forbedringer. som barnet vokser, vil hans ansiktsuttrykk ben også endre. han kan måtte vente på en endelig operasjon inntil ansikts struktur er fullt utviklet.
Previous:nothing Next:Hib immunisering
Relaterte artikler
Hib immunisering
hva som forårsaker vannkopper
carotisar ultralyd
sammenheng mellom abort og fruktbarhet
Hjem fetal Doppler
fosterets skjerm
type 2 diabetes
bioidentical hormoner
hvilke utfordringer står overfor kreft i bukspyttkjertelen overlevende
basal kroppstemperatur diagram