binyre svikt

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2013-12-30
binyrene svikt er en alvorlig tilstand, som følge av skade på binyrebarken, som vesentlig svekker riktig hormon produksjon og regulering. kjent som Addisons sykdom, kan binyrene svikt oppstå på grunn av tilstedeværelsen av infeksjon eller sykdom. behandling for binyrene svikt er avhengig av alvorlighetsgraden av verdifall og kan omfatte bruk av medisiner for å regulere hormonproduksjonen personer som utvikler en komplikasjon som kalles Addison-krise krever ofte administrasjonen av mer omfattende behandling for å stabilisere tilstanden deres. .
enkelte individer kan være en større risiko for å utvikle binyrene svikt på grunn av tilstedeværelsen av en pre- eksisterende kronisk tilstand. autoimmune sykdommer, for eksempel Graves ' sykdom og vitiligo, samt visse anemier, ofte øke den enkeltes mottakelighet for binyrene svikt på grunn av pre-eksisterende nedsatt immunforsvar og forstyrret hormonproduksjon. grunn av aggressivitet av visse autoimmune sykdommer, kan binyrene lide skade fra gjentatte angrep fra immunforsvaret. personer som har blitt diagnostisert med visse typer svulster eller har opplevd visse typer omfattende blødninger kan være en større risiko for å utvikle Addisons sykdom på grunn av den potensielle skaden disse forholdene kan ha påført binyrene. tilstedeværelsen av visse bakterier og sopp, inkludert tuberkulose ( TB ), kan også bidra til nedsatt adrenal funksjon.
hvis Addisons sykdom er mistenkt, vil leger generelt bestille et batteri av tester etter en innledende fysisk undersøkelse, fullstendig sykehistorie, og drøfting av den enkeltes symptomer. en blodprøve kan gis for å vurdere den enkeltes kalium og adrenokortikotropt hormonnivået blant andre markører som kan indikere tilstedeværelse av sykdom eller infeksjon. imaging tester, inkludert en CT ( CT ) scan, kan gis for å vurdere tilstanden av binyrene. tillegg kan testene gis for å utelukke andre tilstander som kan hevde symptomer som etterligner de som er forbundet med binyrene svikt.
personer med binyrene svikt kan presentere en rekke tegn og symptomer. siden Addisons sykdom er ofte langsom i progresjon sin, kan enkeltpersoner i utgangspunktet bare oppleve noen symptomer som kan omfatte utilsiktet vekttap, leddsmerter, og humørsvingninger. noen mennesker utvikler periodisk kvalme og oppkast som gradvis øker i forekomst, varighet, og alvorlighetsgrad. flere tegn som kan tyde på nedsatt adrenal funksjon kan inkludere tap av muskeltonus, akutt hypoglykemi, og ukarakteristisk lavt blodtrykk.
behandling for binyrene svikt er ofte sentrert på hormonbehandling og regulering. enkeltpersoner ofte får hormonbehandling som innebærer administrasjon av kortikosteroider, slik som hydrokortison og fludrocortisones. blir endringer i kostholdet ofte foreslått å opprettholde passende natrium og kalium og er generelt skreddersydd for å møte individuelle behov. personer kan arbeide med en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog for å designe en diett som tilfredsstiller deres spesifikke behov som fastsettes av legen sin.
når binyrene svekkelse forblir udiagnostisert og utvikler seg til å utløse en Addison-krise, er nødvendige behandlingen mer omfattende. personer med denne potensielt dødelig tilstand utvikler faretruende lav kalium og blodsukker nivåer. intravenøse medisiner og væske er nødvendig for å stabilisere personens tilstand og forhindre ytterligere komplikasjoner og død.


Previous:nothing Next:burde jeg gå på en rekonvalesenthjem hvis jeg er syk

Relaterte artikler


 • basal kroppstemperatur diagram
 • Hib immunisering
 • polyartritt
 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • biopsi tang
 • vanligste diabetes patofysiologi
 • sammenheng mellom autisme og tale
 • herpes lesjoner
 • viral meningitt
 • generalisert epilepsi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com