tegn på høyt kaliumnivå i blodet

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-09-05
Kalium er en elektrolytt normalt finnes inne i cellene og er viktig for riktig funksjon av hjertet, muskler og nervesystemet. Et høyt nivå av kalium i blodet, også kjent som hyperkalemi, kan være forårsaket av en rekke forhold, og symptomene kan være vanskelig å diagnostisere. En normal nivå av kalium for en voksen varierer 3,5 til 5,0 milli-ekvivalenter per liter (mEq /L)

Primær Symptomer

Du kan ikke oppleve noen symptomer før kalium i blodet ditt når et signifikant nivå. I utgangspunktet kan et høyt nivå av kalium i blodet forårsake kvalme, tretthet, lammelser, muskelsvakhet eller prikking i ekstremiteter og tunge. Som nivået fortsetter å stige, kan det føre til at hjerterytme til å forsinke eller bli arytmisk og, i de mest ekstreme tilfellene, faktisk stopper. Altfor høye nivåer av kalium kan også føre til forvirring, grunne puste, anfall eller kramper, ujevn hjerterytme, tung følelse i armer eller ben, eller følelse besvime.

Kronisk Symptomer

Hvis denne betingelsen ikke er diagnostisert med en gang det kan ha langsiktige effekter på hjerte, nyrer, nerver og muskel funksjon, som fører til aterosklerose, blodtrykk problemer, hjerte arytmi og fordøyelsessystemet komplikasjoner. Siden fordøyelsessystemet og nyrene er hva kroppen bruker for å behandle kalium, kan dette forverre problemet.

Årsaker

En av de vanligste årsakene til en økt kalium nivå er problemer med nyrefunksjonen. Det kan også være forårsaket av lupus nefritt, diabetes, Addisons sykdom eller vev traumer. Noen medisiner kan føre til at blodet kaliumnivået å øke, fordi de forstyrrer kroppens evne til å filtrere kalium fra blodet. Disse inkluderer ACE-hemmere, NSAIDs, kaliumsparende diuretika og kaliumtilskudd.

Behandling

Behandling for et høyt nivå av kalium inneholder insulin, beta-agonister eller natrium bikarbonat. Disse fremme bevegelsen av kalium fra blodet tilbake inn i cellene. Diuretika kan gis for å hjelpe nyrene skille ut kalium, og bindende harpiks kan hjelpe fordøyelsessystemet med utveksling av kalium og natrium. Langsiktig behandling innebærer ofte endringer i kostholdet for å redusere kalium inntak.

Hensyn

Et høyt kalium nivå bør tas på alvor, da det kan føre til at hjertet til å stoppe hvis ubehandlet for lenge. Dette kan være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene ikke nødvendigvis vises igjen før nivået er høyt nok til å forårsake betydelige problemer. Alvorlig hyperkalemi er til stede når nivået av kalium i blodet når 7,0 mEq /L, og har ca 67 prosent dødelighet. Lege bør søkes umiddelbart dersom noen av disse primære symptomene oppleves.


Previous:nothing Next:hva er orotate kalsium?

Relaterte artikler


 • hvordan å bli motivert for vekttap
 • hvordan miste kroppsfett raskt
 • hvordan få lindring fra leggkramper
 • hva er hoodia gordonii?
 • body detox fordeler
 • hvordan å miste vekt på den enkle sunn måte
 • hvordan du bruker en balanse bjelke skala
 • gjør en lav salt diett senke blodtrykket?
 • hvor å miste vekt
 • hvordan å lage en bevarende elektrolytt drink
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com