riktig kosthold for høyt blodsukker

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-09-07
Når noen form for karbohydrater er spist, konverterer kroppen dem til glukose, som også kalles blodsukker. Det er da brukt for umiddelbar energi eller lagres som glykogen og brukes til energi på et senere tidspunkt. Når blodsukkeret blir forhøyet, tar en tilstand som kalles hyperglykemi sted. Dette skjer vanligvis med diabetikere som de har en hard tid å produsere insulin --- et hormon som bidrar til å stabilisere blodsukkeret. Riktig kosthold for høyt blodsukker fokuserer på moderasjon, balanse og eliminering.

Fat Reduction

Det er mange matvarer som kan føre til høyt blodsukker, og de bør fjernes fra det daglige kostholdet. Matvarer som inneholder mye mettet fett bør unngås. Når blodsukkernivået er høyt, kjører kroppen risikoen for å utvikle tilstoppede arterier som kan føre til hjertesykdom, ifølge Mayo Clinic. Av denne grunn bør den viktigste kilden til fett i kosten være flerumettet eller enumettet --- olivenolje, rapsolje, nøtter og frø. Transfett og mettet fett som kommer fra fett, smør og margarin bør holdes til svært små mengder.

Carb Control

Karbohydrater kan klassifiseres etter effekten de har på blodsukkeret. Høy glykemisk karbohydrater spike blodsukkernivået og bør spises i små mengder. Lav glykemisk karbohydrater inn i blodstrømmen i sakte tempo, noe som kan redusere mengden blod sukker som er utgitt. All-Bran korn, soya melk, yoghurt, kirsebær, epler, helkorn pasta, multi-korn brød og bønner er lav glykemisk karbohydrater.

Substitusjon

Den inntak av høyt kolesterol matvarer kan føre til plakk bygge opp i blodårene som kan føre til tilstoppede arterier. Spis magert kjøtt i stedet for bearbeidet kjøtt, lite fett meieriprodukter og egg hvite eller erstatningsstoffer i stedet for vanlige egg med eggeplommer. Et annet alternativ som kan brukes i stedet for kjøtt er helt fisk. Kaldt vann fisk som makrell, laks, sild og tunfisk er også høy i omega-3 fettsyrer som også bidrar til å redusere triglyserider og kolesterol.

Breakdown

Fiber har mange fordeler. Det fyller deg opp, fremmer det regularitet, hjelper det blokkere opptaket av kolesterol og også regulerer blodsukkeret. Noen eksempler på fiberrik mat å inkludere i kosten er hvetekli, frukt, grønnsaker, belgfrukter og nøtter. Ifølge Mayo Clinic, bør du få 20 til 30 gram fiber hver dag.


Previous:nothing Next:om Gillian mckeith detox diett

Relaterte artikler


 • hvordan legge acai berry juice til kosthold
 • hvordan du bruker orovo detox
 • hvordan å kombinere grønn te og vekttap
 • grønn te og ingefær fordeler
 • diett tips for graviditet
 • Hva er fordelene med detox dietter?
 • honeybush te fordeler
 • leveren rens detox diett
 • Paleo kosthold mat
 • mat som inneholder natriumacetat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com