hvilke matvarer bør en diabetiker ikke spise?

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-09-10
Diabetikere har en helsetilstand som ikke tillater kroppen å bryte ned sukker som skal brukes som energi. For å unngå farlige komplikasjoner som hjerteinfarkt, hjerneslag, blindhet, amputasjon og nyreskader, må de med diabetes vedta endringer i livsstil. Kosthold er en av de viktigste endringene, men det er vanskelig å bestemme hvilken mat du bør unngå, fordi en lege kan oppmuntre flere porsjoner av mat mens en annen lege kan fortelle deg å unngå dem. Det beste alternativet er å finne en lege med mange pasienter som har blodsukkeret under kontroll og følge hans diett forslag.

Du trenger:
usøtet applesauce

Sugar

Når noen mennesker tenker på sukker, de tenker på godteri, sjokolade, godteri og brus. . Behandlet sukker, kunstige søtstoffer og honning er vanedannende og skadelig for diabetikere fordi de øker blodsukkernivået. Kosthold og sukker-fri mat, med unntak av sukkerfri gelé, har en tendens til å inkludere sukker og karbohydrater som ikke er bra for diabetikere. De er kamuflert på mat etiketter under ordene som slutter på "-ose," slik som fruktose, druesukker, maltose, sukrose og laktose, eller de er selv oppført som sirup og stivelse. Den hvite substansen vi tenker på som sukker er sukrose, men det er også mange andre typer sukker diabetikere bør ikke spise.

Korn

Korn som mais, ris, hvete, rug og bygg er vurdert sunt for de fleste mennesker, men de kan være skadelig for diabetikere. Frokostblanding, brød og pasta er bare noen av mat laget av korn som kan høyne blodsukkeret. Maltose, i form av sukker som finnes i korn, er det verste sukker for diabetikere.

Starches

Noen grønnsaker inneholder mye stivelse som blir til sukker i kroppen. Poteter, pastinakk og noen bønner særlig høyne blodsukkeret, og diabetikere bør begrense gulrøtter, erter og rødbeter.

Meieri

Meieriprodukter som melk og cottage cheese inneholder sukker laktose. Små mengder av skummet eller lav-fett meieriprodukter kan brukes, men de som er høy i fett bør unngås.

Mettet fett og salt

Mettet fett, slik som de i matolje, margarin, kylling hud og hele meieriprodukter, kan øke dårlig kolesterol nivåer og gjør diabetikere mer utsatt for å utvikle hjertesykdommer. Salt kan øke blodtrykket hos diabetikere, som også kan føre til hjertesykdom. Det er bedre å unngå risiko for hjertesykdom med matlaging med sunt fett som de i olivenolje, rapsolje og fiskeolje, og unngå bearbeidet mat som inneholder vanligvis store mengder usunt fett og salt. Grilling, broiling og dampende mat er å foretrekke til steking, og frisk mat er bedre enn hermetisk.

Fruit

Mens frisk frukt er en viktig del av enhver sunt kosthold, sukker i frukt, heter fruktose, er høyere i noen frukter enn andre. Mange bearbeidet mat som har "Ikke tilsatt sukker" skrevet på pakkene inneholder fruktose, og mengden fruktose diabetikere spiser bør være begrenset. Frukt med mye fiber og en liten mengde sukker som kan styrke immunforsvaret, som epler, kan mango, appelsiner og bananer bli spist av diabetikere. Frukt juice bør fortynnes dersom det brukes fordi de er høyere på karbohydrater enn frukt.


Previous:nothing Next:kostholdsråd for diabetes

Relaterte artikler


 • spise for å få fart på stoffskiftet
 • hvordan påvirker raffinert sukker diabetikere?
 • hva er en B12-injeksjon for?
 • hvordan du velger og bruke hvitløk
 • hvordan få seks pack abs for sommeren
 • Fordelene med usøtet kakao
 • å spise på ferie uten vektøkning
 • hva er farene ved høye triglyseridnivåer?
 • om CoQ10
 • hva gjør triglyserider øker?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com