hva er en B12-injeksjon for?

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-09-07
Vitamin B12-injeksjoner har flere gunstige effekter på menneskekroppen. Oftest er injeksjoner foreskrevet for å behandle mangler av vitamin i kroppen og kan i mange tilfeller føre til en fullstendig gjenoppretting hvis den brukes riktig etter en diagnose. Vitamin B12 og dens bruk i behandling av anemi ble oppdaget i 1934, og siden den gang legene har behandlet pasienter med disse injeksjonene for både kronisk utmattelsessyndrom og anemi

Hvorfor Injeksjoner

Dette er det klassiske valget for Vitamin B12 behandlinger av leger. Intramuskulære injeksjoner er lettere absorberes av kroppen, har en dyp og rask effekt på pasienter med anemi som ikke er i stand til å absorbere nok av vitamin fra kosten direkte kilder. Doser på 1 mg per måned er vanligvis tilstrekkelig, og har i tillegg fordelen av å redusere sjansen for hjertesykdom og slag.

Absorpsjon Problemer

Leger har visst en stund at det er et stoff i kroppen kjent som Intrinsic Factor er nødvendig for å absorbere vitamin B12 gjennom normal fordøyelse. Noen mennesker som ikke har Intrinsic Factor av forskjellige årsaker er pasienter som nylig har hatt gastrointestinal kirurgi eller de med andre mage eller tarm problemer. Månedlig injeksjoner med vitamin B12 kan gjøre opp for mangelen på Intrinsic Factor i kroppen.

Age

Kroppens evne til å absorbere Vitamin B12 reduseres med økt alder. Mange eldre mennesker lider av en mangel uansett om de har anemi og naturlig begynner å absorbere mindre fra mat inntak på grunn av en reduksjon i effektiviteten av deres magesyre. Vitamin B12 injeksjoner kan også lindre symptomer på kronisk utmattelsessyndrom, og noen undersøkelser tyder det kan også bidra til å kurere progressive hukommelsestap og apati.

Problemer med injeksjoner

Vitamin B12-injeksjoner er ikke et mirakel stoff på noen måte, som det kan bli komplikasjoner. Ikke alle mennesker er kurert av vitamin B12 terapi, og noen leger foreskrive det til alt uavhengig av diagnose. Injeksjoner er ofte smertefullt, kan de noen ganger forårsake infeksjon eller nerveskade, og altfor hyppige injeksjoner kan føre til arrvev til form og hemme absorpsjon.

Disponibel

Det er muntlig multivitaminer som kan tas i stedet, men det er ikke klart om de absorberer så vel som injeksjoner. En nylig ny ankomst på scenen, det B12 patch, blir spioneringen nå med muligheten til å levere vitamin effektivt til kroppen uten behov for smertefulle injeksjoner.


Previous:nothing Next:hva er autolyserte gjærekstrakt gluten?

Relaterte artikler


 • hva slags mat er lav i jern?
 • hvordan å øke metabolismen å gå ned i vekt
 • hvordan å holde seg til dietten din og gå ned i vekt
 • hvordan stoppe å ta myostatin
 • hvordan komme og bo i form til sommeren
 • hvorfor du ikke bør fylle vannflasker
 • å spise ute uten å sprenge kosthold
 • det beste forholdet mellom karbohydrater, fett og fiber for et sunt kosthold
 • hvordan ta kalsium
 • ernæring for divertikulitt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com