hva er den ernæringsmessige verdien av ris?

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-09-09
Ordet er ute: Rice er en sunn mat, og flere og flere amerikanere bruker ris i kostholdet. Markedsanalyse viser at amerikanere spiser dobbelt så mye ris som de gjorde i fortiden. Dette tilskrives vår økte bevissthet om den ernæringsmessige verdien av ris

Fakta

Rice sies å være den mest brukte korn dyrket på planeten, to tredjedeler av verdens befolkning spiser ris som sin viktigste næringskilden. Rice er også den tredje største mat avling som produseres. Den største eksportører av ris er Thailand, eksporterer ca 7. 6 millioner tonn per år, Viet Nam, eksporterer 3. 7 millioner tonn per år og USA, eksporterer 2. 6 millioner tonn per år, ifølge en rapport fra Det internasjonale året for ris 2004 <. h2> Betydning Rice er en betydelig mat som bedrer noen helsemessige forhold. Det er lett fordøyd og absorbert i kroppen. Ifølge Organic Fakta, "ris bidrar til å lindre fordøyelsesbesvær og kvalme, diaré og dysenteri samt enkelte hudsykdommer og høyt blodtrykk. "Også i henhold til RiceMilk. com, inneholder ris også b-sitosterol, et naturlig stoff som senker kolesterolnivået i blodet

Typer

Det finnes over 140 000 varianter av ris;. Vanlige kategorier av ris er langkornet, middels korn og kortfibret. Kortfibret ris kleber seg sammen når du koker, mens langkornet ris opphold skilt. Det er også brun ris, der bare skall er fjernet, og hvit ris, som har blitt strippet for mye av sin ernæringsmessige verdi i løpet av maleprosessen, som fjerner kli og kim også. Brun ris derfor beholder mer av sin næringsverdi.

Nutritional Verdi

Rice er en viktig kilde til komplekse karbohydrater, som gir energi til kroppen og drivstoff for hjernen. Ifølge RiceTrade. com, gir ris vitaminer inkludert riboflavin, tiamin og niacin. Rice inneholder også jern, vitamin D og kalsium. Den inneholder ingen kolesterol eller gluten og har ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. Rice inneholder åtte aminosyrer som gjør det en god kilde til protein.

Forskning

I følge en 2008 artikkel skrevet av Stacy Kis av U. S. Department of Agriculture tittelen "Forskere Unlock nøkkelen til Rice Ernæring," ny forskning finansiert av USDA kan tillate forskere å forbedre den ernæringsmessige verdien av ris for å positivt påvirke helsen til mer enn 70 millioner av verdens fattigste mennesker i utviklingsland.


Previous:nothing Next:den beste og raskeste måten å miste magen fett

Relaterte artikler


 • Slik flat mage
 • hvordan finne antioksidant nivået i noe mat
 • Slik mak en økologisk mat handleliste
 • Hva er mineraler brukes til i hverdagen?
 • det beste forholdet mellom karbohydrater, fett og fiber for et sunt kosthold
 • kosthold for høyt blodsukker
 • hvordan å sammenligne energi barer
 • popcorn diett for vekttap
 • hvor å miste vekt
 • hvor å miste vekt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com