hva er autolyserte gjærekstrakt gluten?

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-09-07
Det er ofte sagt at en rose av andre navn ville lukte så søt. Tilsvarende MSG i alle dens ulike former er like ødeleggende for dem følsomme for den kjemiske additiv. Autolyserte gjærekstrakt er en betydelig kilde til MSG (monosodium glutamat) og er mye brukt som en smaksforsterker i mange av bearbeidet mat som vi spiser

trenger Du:.
Pedometer

<. h2> Hvordan fungerer det autolyserte gjærekstrakt forsterker matens smak. Det fungerer ved kjemisk å endre din smak knopper. Den inneholder en betydelig mengde av et enzym som heter fri glutaminsyre, som gjør at smaksløkene til fornuft salte og kjøttfulle smaker lettere. Det er vanligvis lagt til snack matvarer som potet chips, corn chips eller kjeks og har oppnådd stor popularitet blant produsenter siden det frie glutaminsyre forbedrer krydder og smaken av produktet.

Fakta

Autolyse er en kjemisk prosess i som salt og lever gjær samhandler. Saltet forårsaker live gjær til hovedsak selvdestrueres-fordøyelseskanal enzymer i gjær "spiser" seg selv. Dette skaper en inaktiv gjær med et helt annet av proteiner. Ytterligere behandling skaper autolyserte gjærekstrakt. Mange bearbeidet mat inneholder ingrediensen, men hva få er klar over er at autolyserte gjærekstrakt, med sin solide smakstilsetning, er også en rik kilde til MSG

Hvordan MSG påvirker kroppen

Monosodium glutamat (MSG) påvirker. flere områder i kroppen. Noen av bivirkningene er allergisk respons, høyt blodtrykk, hodepine, skader på hjerneceller, taurin mangel og resulterende problemer med fordøyelsessystemet, ringing i ørene, uregelmessig hjerterytme, hypoglykemi (lavt blodsukker), retinal skader og astma. MSG synes også å påvirke hypothalamus (som regulerer sult, kroppstemperatur og funksjonen til hypofysen) og, i store mengder, kan overstimulere nervecellene forårsaker celledød. Bukspyttkjertelen stimuleres av glutamat og lang tids eksponering kan føre til type 2 diabetes. FDA har støttet sikkerheten til MSG når konsumert på moderate nivåer.

Symptomer

Noen symptomer som folk opplever etter å ha blitt utsatt for MSG inkluderer svetting, blussende ansiktet, hodepine, nummenhet eller prikking rundt munnen, ansikts press, rask hjerterytme, tung pust, brystsmerter, svakhet og kvalme. De fleste mennesker opplever milde symptomer og ikke krever videre behandling. Hvis du er følsom for MSG, den eneste måten å forhindre eventuelle bivirkninger er å unngå å spise mat som inneholder det. Dette blir spesielt vanskelig siden MSG forekommer naturlig i mange forskjellige matvarer som autolyserte gjærekstrakt sammen med hydrolysert protein, natrium caseinate, kalsium caseinate, teksturert protein, plante protein ekstrakt og gjærekstrakt.

Hva kan du gjøre?

Hvis du opplever bivirkninger autolyserte gjærekstrakt, er det viktig å unngå det. Dette betyr å ta ekstra tid til å lese etiketter, forstår tilsetningsstoffer som ofte brukes i mat og holde det enkelt. Når du går ut til en restaurant må du huske å spørre servitøren om de bruker MSG i matvarer, og være klar over at mange buljonger og sauser vil trolig inneholde "smaksforsterkere" som autolyserte gjærekstrakt. Så mye som mulig, stick med hele matvarer og de som er minimalt bearbeidet.


Previous:nothing Next:hva er maten pyramide og hvordan er den brukt?

Relaterte artikler


 • grunnleggende tips for hvordan du miste buk fett
 • om Kaufman fase 1 kosthold
 • hvordan gjøre urte slanking te
 • hvordan du beregner din perfekte vekt
 • naturlige måter å senke kortisolnivå
 • hva er forskjellen mellom omega-3 & lakseolje?
 • Fordelene med linfrø
 • hvordan å avvenne selv av kaffe
 • hva er et sunt kosthold for leversykdom?
 • hjemmelaget leveren rens
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com