høy-protein vegetarisk diett

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-09-09
En høy-protein vegetarisk kosthold kan være svært sunt. Noen mennesker bruker en høy-protein, redusert kaloriinnhold vegetarisk kosthold som et sunnere alternativ til vekt-tap programmer som Atkins Diet eller South Beach Diet. Det har mer antioksidanter, sunt fett og fiber enn en standard lav-carb diett. I tillegg, folk som er ute etter å få vekten kan bruke en høyere kalori versjon av kosthold for å få vekt uten de negative helseeffektene av et dyr-basert protein kilder. Dette kan være spesielt ideelt for kjemoterapi pasienter eller andre personer som krever en høy-kalori macrobiotic kosthold.

Komme i gang

Når du skifter dietter, er det alltid best å justere etter hvert. En høy-protein vegetarisk kosthold kan føre til at gass, oppblåsthet, halsbrann eller sure oppstøt for folk som ikke er vant til å spise soya, bønner og andre høy-fiber protein kilder. Ideelt sett bør en persons kostvaner shift gradvis i løpet av en til to uker. Dette kan kreve mer tid for justering (eller mindre), avhengig av personens tidligere kosthold.

Protein Valg

Det kan virke overraskende, men en høy-protein vegetarisk kosthold er faktisk fullt mulig-og tofu er ikke det eneste alternativet. Den beste vegetarisk protein kilder har et bredt spekter av aminosyrer. Noen gode alternativer er peanøtter, tre nøtter, egg, ost, quinoa, bønner, kikerter, tempeh, myse, spirulina, miso og seitan. Disse sunne proteinkilder har store mengder antioksidanter, fiber, omega-3 fettsyrer og andre viktige næringsstoffer, spesielt sammenlignet med typiske kjøttprodukter. Disse kan bli tatt med i hvert eneste måltid. Optimal protein inntak i en høy-protein vegetarisk kosthold vil utvalget 60-100 gram per dag.

Helse Fordeler

Det er mange helsemessige fordeler forbundet med en høy-protein vegetarisk kosthold. Nesten umiddelbart, vil de fleste mennesker har høyere energinivå og føler seg mer fokusert. Kombinasjonen av fiber og protein kan også hjelpe mange mennesker til å føle fyldigere, noe som kan føre til redusert appetitt. Som en langsiktig effekt, en høy-protein, kan kjøtt-fri diett bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom, overvekt, visse typer kreft og gastrointestinale sykdommer.

Hvor lang tid?

En høy-protein vegetarisk kosthold kan være en veldig sunn og langsiktig valg, men noen mennesker velger å avslutte dietten etter flere uker, måneder eller år. Folk som spiser høy-protein diett av medisinske årsaker, som for eksempel cellegift, kan velge å vende tilbake til sine normale ernæringsprogram etter behandlingen er over. Andre som bruker diett for vektkontroll vil gradvis vende tilbake til sitt opprinnelige kosthold når de har nådd den ønskede vekten. For å unngå mageproblemer og ernæringsmessige mangler, er det best å gå tilbake til normal gradvis i stedet for brått.


Previous:nothing Next:hva er den ernæringsmessige verdien av ris?

Relaterte artikler


 • hva vitaminer er bra for hukommelsen?
 • Fordelene med monolaurin
 • Fordelene ved bio identiske hormonbehandling
 • Fordelene med iodoral
 • hvordan få bedre vekttap resultater
 • hva er den ernæringsmessige verdien av tomater?
 • hvordan å miste mage fett og ser flott ut
 • Slik øker kaliumnivået
 • rimelig vekttap mål
 • Slik flat mage
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com