carb telling tips for personer med diabetes

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-09-09
Hvis du har diabetes, bør du være forsiktig med at alt du spiser og drikker faller innenfor retningslinjene for god blodsukkerkontroll. Siden det ikke er mulig å få detaljert informasjon om alle matvarer med deg hele tiden, kan du følge noen akseptabel snarveier til å spore hva du spiser og holde seg innenfor de retningslinjene. Den viktigste typen mat å spore er karbohydrater, som øker blodsukkeret innen 15 minutter av å spise

Du trenger:.
Usøtet applesauce

Hva er en Carb <. ?

karbohydrater, eller karbohydrater mat, inneholder korn, kornprodukter, sukker (inkludert honning), melk, frukt og grønnsaker. Et balansert kosthold bør inneholde karbohydrater som en del av hvert sunt måltid eller snack. Men, hvis du spiser for mange karbohydrater, blodsukkeret kan pigg. For å opprettholde god blodsukkerkontroll, må du vite hva slags mat er vurdert karbohydrater og hvor mye av disse utgjør et serveringsfat. Din lege eller kostholdsekspert vil fortelle deg hvor mange porsjoner er passende for din spesielle forhold.

Hva er en Carb Servering?

I forbindelse med glukose kontroll, er et karbohydrat servering størrelse 15 gram, og hver carb visning har om 60 kalorier. Dette kan være ganske forskjellig fra den "serverer størrelse" notert på mat etikett.

Såkalte "ikke-stivelsesholdige" grønnsaker inneholder mye fiber, og så lite kalorier at de teller som en "gratis "mat og ikke trenger regnes med i den generelle carb-telling strategi med mindre du spiser store mengder (3 kopper ukokt eller 1 1 /2 kopper kokt). Disse inkluderer grønn salat, asparges, selleri, agurk, løk, sopp, spinat, peapods og squash. Stivelsesholdige grønnsaker inkluderer poteter (hvit og søt), mais, erter, bønner, de fleste squash og gresskar. do

Estimering Karbohydrater for Foods Uten Etiketter

Frukt og grønnsaker vanligvis ikke kommer med etiketter, så du virkelig trenger å lære din del størrelser for disse matvarene. En servering av frisk frukt er ca 4 oz. , Mens en porsjon hermetisk eller frossen frukt er ½ kopp og en stivelsesholdige grønnsaker som serverer er også ½ kopp. Tre gram av bakt potet er en tjener. En pasta eller ris servering er 1 /3 kopp. En servering av iskrem (vanlig type, uten tilsatt godteri, swirls eller nøtter) er ½ kopp. Tre kopper av luft-poppet popcorn er bare en carb servering. Det er en god idé å faktisk veie og måle disse til du er kjent med hva disse porsjonsstørrelser se ut.

Telle Karbohydrater for Foods Med Etiketter

Når mat etiketter er tilgjengelige, kan du enkelt beregne carb porsjoner. Dersom den totale karbohydrater for de børsnoterte servering størrelse er over 15, del av 15. Dersom den totale karbohydrater for de børsnoterte servering størrelse er mindre enn 15, multipliser å komme frem til din 15-gram servering. Hvis du vet hvor mange kalorier i en servering, men ikke karbohydrat gram, dele kalorier med fire for å bestemme carb gram, deretter dividere eller multiplisere med 15. For eksempel, er en 75-kalori skive helkornbrød 1 1 /4 porsjoner (75 /4=18,75, delt på 15=1,25), mens tre 20-kalori crackere tilsvarer en servering. En og annen godbit som ekte lønnesirup er litt mer komplisert å beregne. Den oppført servering størrelse ¼ kopp har 210 kalorier og 53 gram karbohydrat. Siden det er 4 ss i ¼ kopp, dele de 53 gram med ¼, og får du bare en smidge under en 15-gram servering.


Previous:nothing Next:hvordan du bruker vitamin e olje

Relaterte artikler


 • eksempler på høy-protein mat
 • hvordan du skal gå på en lav carb diett
 • pistasj helsefordeler
 • kosthold og treningsprogram
 • hva slags mat gjør at du raskere stoffskifte?
 • dårlige effekter av sjokolade
 • hjem rettsmidler for kolon og lever rens
 • hvordan ta phentremine
 • hvilke matvarer rense kolon?
 • hva er en probiotiske supplement?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com