meny planlegging for barn

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-08-27
For mange foreldre og omsorgspersoner, kan et barns spisevaner være en kilde til bekymring. Barn kan tendens til å være finicky eaters som uttrykker liten omsorg for variasjon og ernæring. Men, er barndommen en kritisk tid for barna å lære og praktisere sunne matvaner, og meny planlegging for barn er en nyttig måte å regulere et barns kosthold, å utsette ham for en rekke matvarer, og viser betydningen av tilsiktet å spise.

Process

Velg en gang i uken for å sette seg ned med penn og papir for å lage et måltid plan og en handleliste. Notere ned dagene i uken, slik plass under hvert å fylle ut et frokost, lunsj og middag plan for barna. Har kuponger eller en gjeldende dagligvarebutikk flyger nærliggende å hjelpe informere budsjettet-vennlig valg av mat og få deg å tenke utover de vanlige stifter. Som du planlegge måltider, legge til elementer som ikke allerede er i spiskammeret eller kjøleskapet til handleliste slik at du vil være klar til å treffe butikken når måltidet planlegging er fullført. Vurdere å inkludere barna i denne prosessen, oppmuntre dem til å velge matvarer de har ennå ikke prøvd og trene dem hvordan man planlegger balanserte måltider.

Innhold

Velg en variasjon av mat for hver dag fra de fem mat grupper, med vilje begrense fett og tilsatt sukker. Når du skal løfte hva frukt og grønnsaker for å inkludere, forsøke å inkludere en rekke farger og teksturer, og tar sikte på å tjene minst ett av disse med hvert måltid. Plukk noen matvarer som barna allerede kjenner til samt noen nye å utvide sin kulinariske horisont, og velg mat barna kan bidra til å forberede seg, som de er mer sannsynlig å spise mat de har hatt en hånd i å sette sammen. Unngå gjentatte måltider i en-ukers periode når det er mulig, som å tilby et mangfold av sunne matvarer er en utmerket måte å møte et barns ernæringsmessige behov.

Eksempel One-Day Meny

I følge All Children's Hospital, følgende er en sunn eksempel på et en-dags meny plan for et barn.

Frokost
1 ½ kopper hvete flak eller 1 kopp frostet shredded hvete
1 kopp nonfat melk
1 medium banan

Lunsj
1-2 kopper vegetabilske suppe (hermetisk eller din egen!)
6-8 fullkorn crackere
en fettfattig streng ost
en middels eple

Middag
Stek kylling bryst, bok choy, løk, hvitløk, soya saus, rød paprika og vannkastanjer serveres over en kopp brun ris eller hvete nudler
Frisk appelsin til dessert


Previous:nothing Next:beste full body detox

Relaterte artikler


 • hvordan du spiser sunt sen kveld
 • hvordan å bruke tang for å forbedre din helse
 • om USDA ernæring pyramiden
 • hva er egenskapene til glukose?
 • macrobiotic healing kosthold
 • mat høyt på arginin aminosyrer
 • om alli vekttap
 • hva er farene ved citric syrer?
 • lav carb diett plan for PCOS
 • hva du skal spise på Atkins dietten
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com