hva er en supermat?

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-08-21
Super, næringsrikt, har helbredende mat blitt konsumert i århundrer for sin helsemessige fordeler. Som forskning bekrefter kraften i disse "supermat," folk over hele verden høster sine fordeler. Forskere fortsetter å avdekke de mekanismene som mat gir helbredende krefter, som tilbyr medisinske fagfolk muligheten til å innlemme dem som del av sin behandling for dem som lider av store lidelser. The Cancer Treatment Centers of America inkluderer for tiden super mat som en del av deres behandlingsregime.

Foods

Ifølge International Food Information Council og Healthy Eating Made Easy, frukt og grønnsaker klassifisert som supermat gir høye nivåer av antioksidanter, vitaminer, mineraler, fiber og fytokjemikalier (forbindelser som gir beskyttelse mot sykdom). Tyrkia er en annen matkilde møte forutsetning for "supermat" klassifisering, fordi den er lav i fett og kalorier. Laks kvalifiserer for listen fordi den inneholder flerumettet fett, gunstig for å bevare hjertet helse.
I sin liste over de 10 sunneste maten og de helsemessige fordelene av å spise dem, inneholder Healthy Eating Made Easy bær, appelsiner og grapefrukt. Spinat gjør listen fordi den inneholder kjemiske komponenter for å bedre øye helse. Den potente antioksidanter i tomater er oppgitt å gi dem muligheten til å hindre visse typer kreft.

Betydning

Superfoods har evnen til å forebygge, stoppe, reversere eller kurere sykdom, bistå i vekt kontroll og treg aldring. En studie gjort av Rui Hai Liu, Institutt for ernæringsvitenskap, Cornell University, som rapportert av The Journal of Nutrition, hevder at dietter høy i frukt, grønnsaker og helkorn redusere muligheten for å få kreft og hjertesykdommer. Den sier også at om lag en tredjedel av all kreft dødsfall kan elimineres gjennom endring i kostholdet.

Fordeler

Kreft Behandling Centers of America siterer fordelene som finnes i seks kategorier av supermat. De kreditt epler, aprikos, sitrus frukt, fisk og grønn te med evne til å retard veksten av svulster. Grønnsaker, som brokkoli og kål, er sagt å inneholde organiske forbindelsen indole gjør at kroppen kan produsere mer av enzymer som gir beskyttelse mot kreft. Yoghurt, en annen supermat som gir helsemessige fordeler, er bevist å bremse utviklingen av svulster i fordøyelseskanalen og støtte immunforsvaret i ødeleggelsen av aktive svulster.

Potensielle

Det er mellom 10 og 20 supermat. Med sin evne til å beskytte mot sykdom og treg aldring, inkludert supermat som del av en vanlig diett gir løfte om et sunnere, mer oppfylle liv.

Misforståelse

Ernæring eksperter Walter Willett fra Harvard School of Public Health, Jeffrey Blumberg, en næring professor ved Tufts University i Boston og Colleen Doyle, direktør for ernæring og fysisk aktivitet for American Cancer Society tilbudt meninger til USA Today på supermat. Ekspertene er enige om at påstander om supermat kan være misvisende. Teori er ofte blandet med de positive resultatene av forskning for å gi inntrykk av at verifiserte fakta blir presentert. Det ernæring eksperter også stemme bekymring for at folk vil anta superfoods kan tjene som en eneste kilde til næring, på bekostning av andre viktige næringsstoffer.


Previous:nothing Next:gym trening rutiner for å miste vekt

Relaterte artikler


 • hva er hamp olje?
 • hvordan du bruker lecithin granulat
 • hvordan å gå ned i vekt, komme i form, har en strand kropp
 • hva er effekten av langvarig bruk phentermine
 • informasjon om kiwi ernæring
 • hvordan å bruke protein shakes
 • sunt kosthold til å tone og styrke magemuskler
 • hvordan du miste vekt ved hjelp måltid replacment vibrering
 • å spise sunt og opprettholde en sunn livsstil (ikke en krasj diett)
 • hvordan vet hvor mange kalorier bør jeg spise
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com