hva er sunt kolesterolnivå?

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-07-28
Kolesterolnivået er bestemt av to faktorer: kosthold og arv. Menneskekroppen produserer naturlig kolesterol, og visse matvarer øke nivåene av kolesterol i kroppen din. Hvis kroppen din overproduces kolesterol, kan dette føre til arvelig høyt kolesterol. Hvis du spiser visse matvarer eller delta i andre atferd som røyking, høyt kolesterol kan oppstå på grunn av disse livsstilsvalg.

Det finnes både gode former for kolesterol og dårlig former for kolesterol. Ifølge American Heart Association, for lite gode kolesterolet og /eller for mye dårlig kolesterol kan øke risikoen for hjertesykdom, slag og /eller hjerteinfarkt.

Total Blood /serum Kolesterol Level

Det første nummeret du mottar,. når gitt ditt kolesterol lesing, er en total kolesterolet nivå. En total kolesterolet nivå på 200 mg /dL eller under regnes for å være optimal. Dette resultatet, kombinert med tilstrekkelig nivå av de andre cholesterols, betyr at du har et sunt kolesterolnivå og har en forholdsvis lav risiko for hjertesykdom, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

I alt blod /serum kolesterol nivå på 200-239 mg /dL er borderline en høy risiko kolesterolnivå. Avhengig av dine nivåer av dårlige og gode kolesterol og triglyserider, kan legen din anbefale en behandling og forebygging programmet bidra til å bringe dette kolesterolnivået ned igjen til optimale nivåer.

I alt blod /serum kolesterol-nivå på 240 mg /dL eller over regnes som høy risiko. Livsstilsendringer og /eller medisiner er nødvendig for å redusere risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag, som er det dobbelte av de med optimale nivåer av blod Kolesterol.

HDL (Good) Kolesterol Level

Fordi HDL regnes for å være "gode" kolesterolet, et høyere nivå av HDL er bedre enn et lavere nivå. En HDL-nivå på 60 mg /dL eller høyere regnes som den sunneste HDL-nivå. For menn, gjennomsnittlig HDL nivåene vanligvis strekker seg mellom 40 og 50 mg /dL. For kvinner, gjennomsnittlig HDL nivå på mellom 40 og 50. HDL-nivåer under 40 mg /dL hos menn og 50 mg /dl hos kvinner anses å være høy risiko.

LDL (Bad) Kolesterol Level

LDL er dårlig kolesterol, så lavere nivåer anses å være sunn. Det ideelle LDL nivået er 100 mg /dl eller lavere. Et LDL-nivå mellom 100 og 129 mg /dL er fortsatt anses å være gjennomsnittlig eller forholdsvis normal. Et LDL-nivå mellom 130 og 159 mg /dL er borderline høy risiko, en LDL-nivå mellom 160 og 189 mg /dL er høy risiko, og et LDL-nivå over 190 mg /dL er svært høy risiko.

Triglyceride Level

Triglyceride, selv om en feit og ikke en kolesterol, virkninger vanligvis kolesterolnivå. De med et høyt triglyserid nivå (200-499 mg /dl) eller et svært høyt triglyserid-nivå (500 mg /dL eller høyere) har vanligvis et høyt nivå av dårlig kolesterol og et lavt nivå av det gunstige kolesterolet.

Healthy triglyseridnivåene anses å være 150 mg /dl eller lavere. Borderline nivåer er mellom 150 og 199 mg /dL.

Senking Kolesterol

Kolesterol nivåer som er for høyt kan senkes ved diett, trening, livsstil endringer og medisinering. Spise et sunt kosthold, trene regelmessig og ikke røyke, kan bidra til lavere og opprettholde lavt kolesterolnivå. Om nødvendig, kan en lege foreskrive medisiner for å håndtere høyt kolesterol som er forårsaket av arvelige faktorer og /eller kolesterol nivåer som har blitt for høy til å bli redusert med enkel diett og livsstil modifikasjoner.


Previous:nothing Next:Bifidus regularis fakta

Relaterte artikler


 • effektene av probiotika
 • en sitronsaft rens, med skall
 • hjem rettsmidler for kolon og lever rens
 • hva gjør triglyserider øker?
 • høy-protein, lav-fett matvarer
 • hvordan du holder vekten nede (for menn)
 • hvordan å miste vekt og fortsatt spise den maten du liker
 • hvordan du bruker lecithin granulat
 • Slik master rens kosthold
 • hvor mange gram fett bør du spise en dag til å gå ned i vekt?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com