å spise en glutenfri diett

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-07-29
Eliminere gluten fra kosten kan ha enorme helsemessige fordeler. Ikke bare er dette nyttig for de med cøliaki, men det også kan bidra til å avlaste andre fordøyelsen-relaterte helseplager.
Gluten er et protein biprodukt finnes i korn som hvete og brukes som emulgator og antikoagulant. Gluten ofte skjuler i produktene du aldri hadde mistanke om, så eliminere gluten kan virke som en skremmende oppgave i begynnelsen, men egentlig er lett når du blir utdannet om gluten og hvordan å unngå det. Her er noen nyttige tips for å komme i gang

Du trenger:. . .
Dagligvare listsBoxes for bruk ved rengjøring ut pantryTime brukt surfer matbutikk hyller


en

Har noen undersøkelser. Begynn å surfe på Internett på glutenfri diett nettsteder. Gjør deg kjent med navnene som gluten kan "gjemme" under, slik som "modifisert stivelse mat" og andre.
Gluten finnes i mange åpenbare produkter-brød, bakverk og annet hvete-baserte mat-og i enkelte andre-ting som for eksempel pølser og enkelte merker av iodized salt. Mange korn, som havre, bygg og rug, også inneholder gluten.
To.
Lag lister. Når du gjør deg kjent med hvilke produkter som er "trygge" og hva er ikke, lage en liste over ting du kan spise som er glutenfritt. Når du i tvil, ikke spise det til du finner ut sikkert. Ringe produsenten og spørre. Ettersom flere folk er å opprettholde et glutenfritt kosthold, mange selskaper har denne informasjonen klar.
Tre.
Clean ut pantry din. Bli kvitt alt som du har i huset som inneholder gluten. Box den opp og donere den til en lokal mat pantry. Bytte til et glutenfritt livsstil kan være vanskelig i begynnelsen, slik at mindre fristelser du har på hånden, jo bedre blir du.
Fire.
Verve støtte fra venner og familie. Støtten fra mennesker nær deg er verdifull når begynner en livsstil endring av noe slag, særlig et kosttilskudd en. Fortell alle dine venner og familie at du er glutenfritt. Hvis de inviterer deg over på middag og vet ikke hva jeg skal lage mat, tilby å ta med egen mat til du kan utdanne dem.
fem.
Les etiketter. Ta litt tid (uten shopping) å bare se på produkter på dagligvarer butikkhyllene. Les den fine print og etikettene. Se hvor du kan finne skjulte kilder til gluten. Lag en mental notat av slike produkter, eller skrive dem ned i en liste over mat du bør unngå.
6.
Vær lett på deg selv. Mange mennesker opplever tilbaketrekning-liknende symptomer etter å eliminere gluten. De fleste av disse symptomene er milde. Noen mennesker føler seg "influensa-ish," mens andre går gjennom følelsesmessige endringer. Dette er normalt og er kroppens måte å bearbeide de interne endringer det går gjennom. Dette ubehaget varer vanligvis mindre enn en uke.

Tips og advarsler


 • Mange kjeden restauranter nå gjennomføre glutenfrie menyer. Du må be om dem. Neste gang du går ut, be om å se om en av dine favoritter har en glutenfri meny.


 • Previous:nothing Next:er nøtter sunt å spise?

  Relaterte artikler


 • hvordan gjøre sommeren vekttap en realitet
 • Fordelene med en slankende belte
 • hva du skal gjøre hvis du er undervektig
 • fordelene av linfrøolje caps
 • fakta om kolesterol fra egg
 • tips om å miste fett rundt haken
 • frukten kosthold for å miste vekt
 • virkningene av xenadrine EFX
 • nutrional verdien av matvarer med vitamin k
 • hvordan gjøre vekttap havremel
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com