hvilke vitaminer er bra for mangel på energi?

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-06-01
Hvilke vitaminer er bra for mangel på energi? Dette er et vanlig spørsmål er dagens travle samfunn der folk vanligvis stappe så mye inn i hver dag som menneskelig mulig. Denne livsstilen fører til stress og dårlig kosthold, noe som også bidrar til mangel på energi. Sammen disse kan føre til et svekket immunforsvar, virale infeksjoner, kronisk utmattelsessyndrom og andre former for utmattelse

Du trenger:. .
Solide tennis shoesRed cloverNettleBurdock

Bekreft Årsak

Hvis du lider av en alvorlig mangel på energi, ta kontakt med legen din for å utelukke eventuelle alvorlige helseproblemer. Mange sykdommer, slik som Addison's sykdom, kan være årsaken til kronisk, nådeløs tretthet. Kronisk utmattelsessyndrom er en annen stadig vanligere årsak til mangel på energi.

Nutrition First

Du bør først justere kosthold hvis du lider av en mangel på energi. Ofte en næringsrik tømt dietter er den viktigste årsaken til tretthet. Prosessert mat har viktige næringsstoffer fjernet, forlater kroppen vår utsultet på drivstoffet den trenger for å fungere sitt beste. Prøv å legge hele matvarer og eliminere bearbeidet mat. Du kan raskt se en forskjell i energinivå.

Ikke glem viktigheten av søvn og trening. Du kan ikke innse hvor viktig en full åtte timers søvn er hver natt. Øvelse, tro det eller ei, kan raskt gi deg et løft for å komme gjennom resten av dagen. Hvis du lider av at 15:00 drag, kan en rask spasertur være akkurat det du trenger. Hvis, etter å ha prøvd disse forslagene, du fremdeles føler deg utslitt, er du klar til å utforske måter å supplere din diett med visse vitaminer.

Lær Hvilke vitaminer er bra for mangel på energi

Den vanligste vitaminer anbefales for energi er B-vitaminer --- folsyre, niacin og tiamin, sammen med de lettere gjenkjent B1, B6 og B12. B vitaminer er naturlig energi boosters fordi de hjelper konvertere maten til brukbar energi. B-vitaminer bedre også hjernens funksjon. B-vitaminer kommer i pilleform, som væske og med som injeksjoner.

En annen vitamin for arsenal er CoQ10. Denne antioksidanten er nødvendig av hver celle til å produsere energi for kroppen. Den vanlige dosen er 300 mg fordelt på tre doser på 100 mg hver, tatt ved hvert måltid.

Essensielle fettsyrer (EFA) er avgjørende for økt energi og være godt for hjertet. Mens finnes i mange matvarer, er EFAs lett skadet og er derfor funnet å være mangelfull i de fleste dietter. Den anbefalte dosering er mellom 4000 og 6000 mg per dag.

Magnesium er et mineral som nesten alle er mangelfull i. Mens 500mg er et godt mål, det er best å bygge opp til det beløpet gradvis for å unngå en lakserende effekt.

DHEA er et annet viktig næringsstoff for energi. Det er lurt å be om en blodprøve for å måle nivået av DHEA før begynner tilskudd. En gjennomsnittlig dose vil være 25 mg daglig.

Vær sikker på at du diskutere alle vitaminer og kosttilskudd som du tar med legen din, spesielt hvis du tar noen reseptbelagte medisiner. La ham overvåke utviklingen for å sikre ingen bivirkninger.


Previous:nothing Next:hva kan du spise på no carb diett?

Relaterte artikler


 • hvordan å få nok vitamin en
 • hvordan vi kan forbedre underarmen styrke og grep
 • hvor natrium er bra for kroppen din
 • diett tips for graviditet
 • hvordan å kutte 500 kalorier fra kosten din
 • fordelene ved vegetarisk kosthold
 • en lære guide til maten pyramide
 • hvordan å øke alkalinitet å gå ned i vekt
 • fordelene av oksygenert vann
 • bivirkninger av vitamin B12 sublingual 2500 mg
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com