om leptin

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-05-18
Leptin er et hormon som er viktig i reguleringen av appetitt og metabolisme. Siden den ble oppdaget av forskere i 1994, har problemer med leptin produksjon og nivåer i kroppen blitt identifisert som en viktig bidragsyter til en rekke helseproblemer, inkludert fedme. Leptin funksjon, mens ennå ikke fullt ut forstått, er fokus for en stor mengde forskning av både ernæringsfysiologer og helsearbeidere

Definisjon

Leptin er et hormon som reagerer med celle reseptorer i hjernens hypothalamus kjertel å signalisere til kroppen når den har nådd metthetsfølelse-med andre ord, forteller kroppen at den har hatt nok å spise og å stoppe forbruker mat. Leptin produseres i hovedsak av kroppens fettvev (fett celler), men det er også syntetisert i mindre mengder i eggstokkene, hypofysen, leveren og benmarg.

Funksjon

Som alle hormoner, leptin fungerer ved binding med celle reseptorer og utløser disse cellene til å enten frigi en biokjemisk (for eksempel et annet hormon eller enzym) eller for å utføre en bestemt handling. Når leptin reagerer med hypothalamus reseptorer, stimulerer det hypothalamus å signalisere hjernen til å slutte å spise for å unngå overspising og unødvendig vektøkning.

Leptin er også identifisert som viktig for riktig funksjon av både den mannlige og kvinnelige kjønnsorganer, samt øke frekvensen av glukosemetabolismen. Leptin nivåer er også antatt å være direkte korrelert til individets energi nivå

Leptin og Fedme

En person som hypothalamus reagerer hensiktsmessig på leptin har en innebygd i sjakk mot overdreven vektøkning -. Det leptin-indusert følelsen av metthetsfølelse. Men hvis en person er overvektig, kan deres hypothalamus kjertel blitt resistent mot effekten av leptin. Som de akkumulerer mer fett celler, fett cellene produserer stadig større mengder leptin, samtidig gjør en hypothalamus som reagerer mer og mer svakt på hormonet.

Problemer med Leptin

For høye leptin nivået i blodet eller leptin som ikke syntetiseres riktig har vært knyttet til en rekke helseproblemer, i tillegg til fedme. Disse inkluderer insulin resistens, ofte fører til diabetes, ubalanser i det mannlige og kvinnelige kjønnshormoner, som resulterer i reproduktive problemer, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, hjertesykdom, og økt risiko for å utvikle Alzheimers sykdom.

Leptin Diet

Etter å ha innsett leptin betydning i kroppens energi metabolisme system, mange ernæringseksperter og helsepersonell har begynt å anbefale at kontrollere vekten ligger kontrollere nivåene av leptin i kroppen. Byron og Mary Richards, forfatterne av "Mastering Leptin: Den Leptin Diet, Obesity Løse og forebygge sykdom," foreslår fem viktigste spise strategier for å redusere virkningene av leptin motstand hos overvektige personer. De fem strategiene omfatter spise tre måltider om dagen uten snacks i mellom, å redusere mengden karbohydrater konsumert og aldri spise etter middag.


Previous:nothing Next:Ulempen med vegetarisk kosthold

Relaterte artikler


 • fordelene med acetyl-l-karnitin
 • hvordan du bruker thinspiration til å holde seg til dietten din
 • citracal bivirkninger
 • hvorfor forårsake bananer gjør dårlig fordøyelse?
 • om matvarer for å unngå i en lav-kolesterol diett
 • hvordan du bruker tribex
 • motiverende tips for vekttap
 • helsemessige fordeler av shiitake sopp
 • hvordan kan en tynn person opp i vekt?
 • hva er den sikkerhetsmessige risikoen og fordelene med infrarød sauna?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com