måltider for å øke metabolismen

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-05-24
Metabolisme er kroppens prosess med å bygge og vedlikeholde seg selv ved å bryte ned næringsstoffer for å produsere energi. Når stoffskiftet er økt, har du mer energi fordi kroppen bryter ned mer næringsstoffer og brenne flere kalorier. Selv om din metabolske rate er delvis bestemt av genetiske makeup, kan det bli kontrollert gjennom mat og mosjon vaner

Spis frokost

Stoffskiftet bremser vei ned over natten mens du sover, fordi du ikke spiser. Når du hopper over frokost eller begrense hvor ofte du spiser, har kroppen din til å justere ved å bremse ned og lære å fungere på færre kalorier. Det begynner å holde på de kaloriene du får i deg, og lagre dem som fett for å beskytte seg selv fordi det er ikke sikkert du vil mate den senere. Du hovedsak tvinge kroppen til å lagre fett å stole på i fremtiden når den ikke får den næringen den trenger. Et meieri-fri vegetabilske omelett med hel hvete toast eller en liten (1 /4 til 1 /2 kopp) siden av havregryn er ett eksempel på en sunn frokost: grønnsaker, protein og fiber.

Spis mange små måltider

John Berardi, PhD, CSCS, president i Precision Nutrition, og forfatter av «The Metabolism Advantage" anbefaler at du spiser hver andre til tredje time-det er omtrent seks små måltider om dagen. Hvert måltid vil stimulere stoffskiftet, strømmen muskel og sulte fett. I motsetning til å hoppe over frokosten, som forteller kroppen til å lagre fett for fremtidig hoppet over måltider, spiser ofte forsikrer kroppen at maten er lett tilgjengelig. Georgia State University forskning tyder på at de som spiser små, sunne måltider hver noen få timer (hver måltid blir omtrent det samme, lille størrelse-tenk på dem som tre små måltider og tre sunne snacks) har mindre kroppsfett og raskere metabolisms enn de som spiser kun frokost, lunsj og middag. Det finnes ingen anbefalte størrelse eller kalori teller for hvert måltid eller snack-bare holde hvert måltid mye mindre enn de måltider du gjør nå, vet at du kommer til å spise opp til seks ganger om dagen

spise god mat <.

Hver lite måltid bør inneholde lean protein, grønnsaker og kostfiber. High-protein mat ta ekstra energi å forbrenne, sammenlignet med karbohydrat-rik eller fet mat, krever de kroppen til å forbrenne dobbelt så mange kalorier å fordøye det. Spis fisk og fjærfe, bladrike grønnsaker, frukt, brun ris, bygg og havre. Halvparten av hvert små måltid bør bestå av grønnsaker, den andre halvparten skal deles mellom magre proteiner og høyt fiber hele korn (en fjerdedel av hver). Drikk så mye vann som du komfortabelt kan i løpet av dagen. For noen er dette det anbefalte åtte glass, for andre, er det mindre. Unn deg selv av og til søtsaker og behandlet snacks hvis du må, men ikke spise dem ofte.

Ikke spis sent på kvelden

Stoffskifte begynner å avta i slutten av ettermiddagen eller tidlig kveld for å forberede seg på søvn. Spis en liten middag og slutte å spise minst to timer før du går til sengs.


Previous:nothing Next:høyeste calorie matvarer for vektøkning

Relaterte artikler


 • hvor å fjerne cellulitter og unngå svindel
 • konjugert linolsyre effekter
 • matvarer for å bekjempe kreft i hjernen
 • curcumin bivirkninger
 • fordelene ved å bruke kolloidalt sølv
 • den beste tiden å ta fiskeolje
 • Hva er omega 3 fiskeolje godt for?
 • hvilke matvarer fremmer muskel vekst?
 • hvordan få muskelmasse gjennom opplæring
 • om vekttap kosttilskudd
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com