ernæring for divertikulitt

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-05-21
Divertikulitt er betennelse i diverticula (poser) i tykktarmen. Tilstedeværelsen av diverticula kalles diverticulosis, som vanligvis forårsaker ingen symptomer, mens divertikulitt kan bli ganske smertefullt. Milde tilfeller kan behandles med en alt-væske kosthold og antibiotika, mens ernæringsmessige forebygging kan bli funnet ved å observere en lav-rester kosthold

Nutritional Prevention

Mens mange med diverticulosis vil oppleve noen symptomer, de fleste klinikere anbefaler en høy-fiber diett for å hindre divertikulitt oppstår. Det bør bemerkes imidlertid at fiber ikke blitt påvist å forhindre disse forholdene. Tidkrevende det daglige anbefalte godtgjørelse av fiber, mens unektelig lurt for optimal helsefordeler, er ikke nødvendigvis kur her.
Det har vært bekymring for at inntak av nøtter og frø kan føre til dem bli fremlagt i en divertikkel, som resulterer i eller forverre divertikulitt. Det har vært noen bevis som støtter denne teorien, men, og som sådan frø og nøtter forblir en viktig og velsmakende tillegg til en høy-fiber diett.

Home Treatment-Mild Symptomer

Pasienter som viser kun milde symptomer på divertikulitt kan behandles innen komfort i sine egne hjem med en diett av klare væsker og oral antibiotika. Skulle dette vise seg ineffektiv, og andre symptomer, som for eksempel en temperatur på over 100 grader, abdominale smerter og manglende evne til å håndtere væsker, oppstår, bør du søke behandling av en lege. Han kan foreskrive et kurs i behandling passer for alvorlighetsgraden av tilstanden.

Divertikulitt Diet

Relief fra divertikulitt kan finnes ved å følge en lav-rester kosthold. En lav-rester diett er såkalte grunn av den relative mangelen på fiber i maten fortært (under 10 gram om dagen), som resulterer i en redusert tarm volum og dermed hindre irritasjon i diverticula.
Foods anbefalt for konsum, mens på en lav-rester kosthold inkluderer, men er ikke begrenset til: beriket, raffinert hvitt brød, vanlig korn, frukt og grønnsaker, og godt stekt kjøtt, fisk og egg. Matvarer som må unngås omfatter hele korn, rå og tørket frukt og grønnsaker fra cruciferous familien (brokkoli, blomkål, etc). En omfattende liste finner du på HealthCastle. com (se andre referanse nedenfor).
Ettersom symptomene avtar, kan fiber være langsomt introdusert tilbake i kostholdet, men dette bør følges av en økning i væske inntak samt .

Forholdsregler

Når du er på en lav-rester diett over lengre tid, er det lurt å ta et multivitamin-eller mineraltilskudd.


Previous:nothing Next:ernæring informasjon om ananas

Relaterte artikler


 • hvordan gjøre undercooked hardboil egg til småspising
 • Fordelene med vanlig yoghurt
 • diettbehov for sigdcelleanemi
 • Fordelene med linfrø
 • hvordan å slippe opp til £ 16 denne måneden
 • hvordan jeg kommer i best form av livet ditt
 • hvordan få acai bær frukt
 • South Beach Diet guide
 • hvordan du legger fiber til kosthold og liker det
 • hva du kan forvente på ditt første vekten overvåkere møte
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com