vegetarisk diett for tenåringer

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-04-30
Å bli vegetarianer som tenåring kan være utfordrende når du lever i dine foreldres hjem. Dine foreldre kan ikke bli vegetarianer med deg og det vil være svært viktig for deg å lære å spise i en altetende verden. Det er flere vegetariske dietter som du kan vurdere, litt lettere å holde seg til enn andre

Semi-Vegetar

Noen tenåringer bestemmer seg for en semi-vegetarisk kosthold, der de spiser fisk og /eller fjørfe, men ingen andre kjøttpålegg. Noen tenåringer bestemmer på denne type diett, fordi de har helsemessige bekymringer rundt svinekjøtt og oksekjøtt. Andre har etiske bekymringer om å spise kjøtt og flesk. Tenåringer kan også være lurt å prøve ut en vegetarisk livsstil uten hopping i full kraft. Spise en semi-vegetarisk kosthold ville tillate deg å spise det meste av måltider tilberedt i foreldrenes hus uten ekstra kostnader. Du ville ha noen av fordelene med en vegetarisk livsstil og samtidig beholde stor fleksibilitet.

Ovo-Lakto Vegetar

ovo-lacto vegetarianere ikke spiser kjøtt, fisk, fjærfe eller av noe slag, men de fortsatt spise meieriprodukter og egg. En ovo-lacto kosthold er fortsatt relativt enkelt for de fleste tenåringer til å feste med. Noen tenåringer kan velge denne dietten av helsemessige årsaker, mens andre velger det fordi de har moralske problemer med å spise kjøtt. Som tenåring, vil du kunne spise på samme brød, kaker, kjeks, snacks, og så videre at resten av dere familien spiser. Du ville være i stand til å få frokost frokostblanding, pudding, yoghurt, og andre lignende matvarer. Du kan spise eggerøre, omeletter, crêpes og lignende. Selv om du ville ha mye fleksibilitet og sannsynligvis har ingen problemer med å spise det meste av ting som foreldrene dine koker, kan du også velger å kjøpe tofu eller soya kjøtt erstatter å gjøre opp for noen av proteinet du går glipp av ved ikke å spise kjøtt. Dette kan kreve å snakke med foreldrene dine og spør dem eller få en jobb med din egen for å kompensere den ekstra maten bekostning.

Ovo vegetarisk

ovo vegetarianere spiser egg, men spiser ikke melkeprodukter. Tenåringer blir ovo vegetarianere for varierende årsaker, med noen tar moralsk problem med stor melkeproduksjon, og andre som har bekymringer om antibiotika og hormoner i meieriprodukter. Som en ovo vegetarianer, vil du kunne spise egg uten ost, men ikke en ost omelett. For å kompensere for tapet av kalsium som de fleste tenåringer bruker gjennom meieriprodukter, ville du trenger å øke forbruket av kalsium som inneholder bladgrønnsaker, eller erstatte befestet soya melk, yoghurt eller ost. Disse matvarer vil legge en ekstra utgift for foreldrene dine "mat budsjett, og du kan ha til å forhandle med dem om hvis ansvar det er å bære de ekstra kostnadene.

Lakto Vegetar

Lakto Vegetarianere spiser melkeprodukter men ikke egg . Mange tenåringer som blir lakto vegetarianere ta moralsk problem med tanken på å spise egget av et dyr når du ikke er villig til å spise dyret selv. Som lacto vegetarianer du ikke ville være i stand til å spise egg eller egg som inneholder produkter, for eksempel kaker eller egg brød. Du vil fortsatt kunne spise melkeprodukter og kunne gjøre opp for din mangel på forbruket av egg ved å forbruke mer soyaprotein eller meieriprodukter. Dette vegetarisk kosthold alternativet vil legge til samme kostnad for matbudsjettet som ovo-lacto alternativet og er ikke så dyrt som en typisk ovo vegetarisk kosthold.

Vegan Vegetar

Tenåringer som blir veganer vegetarianere ikke spiser noe dyr produkter eller kjøtt i det hele tatt. De fleste også eliminere skinn fra garderoben deres og prøv å ikke kjøpe produkter som kan ha krevd et dyr å lide. Noen tenåringer velger å bli veganer av helsemessige årsaker, men de fleste har etiske bekymringer om konsumere animalske produkter. Uten egg og meieriprodukter i kosten din, må du være ekstremt forsiktig med å konsumere nok vegetabilsk protein, kalsium og jern. Du må også snakke med legen din og ta noen kosttilskudd anbefales for deg. Som tenåring, er kroppen din fortsatt vokser og utvikler seg, og du må sørge for at du ikke glipp av noen viktige næringsstoffer. Som veganer vegetarianer, vil du kunne spise alle produserer at foreldrene dine kjøp, men nesten alt annet du bruker må være spesialprodukter som for eksempel soya "meieriprodukter," protein erstatter, og kosttilskudd. Alle disse elementene vil i stor grad legge til familien mat budsjettet, og du ville være klokt å finne en kilde til inntekt, slik at du kan hjelpe foreldrene dine oppveie kostnaden av kosten din.


Previous:nothing Next:GI diett for å miste vekt

Relaterte artikler


 • hvordan få lindring fra leggkramper
 • hvordan du kan øke stoffskiftet og øke raskt vekttap
 • hvordan å få muskelmasse på diett
 • hvordan du kan redusere saddlebags
 • informasjon om et balansert kosthold
 • probiotiske fordeler
 • hvordan du får sexy kurver
 • ernæring sammenligning: nøtter
 • beste måtene å miste magen fett for kvinner
 • hvordan å forstå ernæring fakta etiketten
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com