tips om et sunt kosthold

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-04-15
Hva du skal spise er et spørsmål som har plaget amerikanerne i flere tiår. Nye kjepphest dietter dukker opp hele tiden, lovende vekttap og bedre helse. Men de fleste av disse dietter forsvinner raskt. Et mat markedsført som sunn en dag kan plutselig bli merket farlig neste. Med all denne motstridende informasjonen, hvordan kan du trygt ta fatt på et sunt kosthold? En tid-testet sannheter hjelp peke ut veien mot å spise sunt

Frukt og grønnsaker

I boken "In Defense av Mat: An Easter's manifest, "Michael Pollan forenkler kravene til et sunt kosthold:" Spis mat. Ikke for mye. For det meste planter. "Selv om dette kan virke som sunn fornuft, to tredjedeler av den gjennomsnittlige amerikanske dietten består av mais, soya, hvete og ris i en eller annen form. I" Eat, Drink, og være sunn, "Dr. Walter C. Willett vier et helt kapittel til betydningen av frukt og grønnsaker. Popping en multivitamin er ikke det samme, som hele frukter og grønnsaker inneholder et rikt utvalg av næringsstoffer som du ikke kan få noe annet sted. regelmessig forbruker en rekke frukt og grønnsaker kan forhindre kreft, hjertesykdommer og gastrointestinale problemer. Willett foreslår en daglig diett som inneholder minst én servering hver av mørkegrønne, bladrike grønnsaker, gul eller oransje frukter og grønnsaker, røde frukter og grønnsaker, belgfrukter,. Og sitrusfrukter

Fett

En vanlig misforståelse- -alt fett er dårlig-kommer i veien for et sunt kosthold. Faktisk, mange fett er viktig for god helse. Willett bemerker at "Cutting tilbake på alle typer fett og spise ekstra karbohydrater vil gjøre lite for å beskytte mot hjertesykdommer og til slutt vil skade noen mennesker. I stedet erstatte mettet fett med umettet fett er en sikker, velprøvd, og deilig måte å kutte prisene for hjertesykdom. "Matvarer som kan bidra til å innlemme sunt fett i kostholdet ditt inneholder peanøtter, cashewnøtter, valnøtter, avokado, belgfrukter, frø, bakken flaxseeds og soyaprodukter. Olivenolje er et sunt alternativ til smør eller margarin. Fjørfe og fisk inneholder sunnere fett enn kjøtt produkter.

Karbohydrater

Karbohydrater ofte får en dårlig rap. Low-carb og no-carb dietter portrettere disse matvarene som farlig og usunn når faktisk det motsatte er sant. Den viktigste er hvilken type karbohydrater du velger. "Spis, drikk og vær sunn" bemerker at den gjennomsnittlige amerikanske kosthold får de fleste av sine karbohydrater fra sukker og svært raffinert korn, slik som de som finnes i brus, kaker, kjeks, sukker, sirup og ready-to-eat frokostblandinger . I stedet bør mesteparten av karbohydrater kommer fra hele korn, frukt og grønnsaker. Grovbrød, brun ris og fullkorn pasta er mye sunnere enn sine bleket kolleger.

bearbeidet mat

En av de bredeste, de viktigste strategiene for å spise et sunt kosthold er også et av de vanskeligste: Unngå bearbeidet mat. Når bearbeidet mat er utbredt, sykdommer som fedme, diabetes, kreft og hjerte-og karsykdommer snart følge etter. Som Michael Pollan sier, "det kroniske sykdommer som nå dreper de fleste av oss kan spores direkte til industrialisering av maten vår. " Jo nærmere dine måltider til de opprinnelige, naturlige ingredienser, det sunnere de-og du-vil bli.


Previous:nothing Next:acai kolon detox dietter

Relaterte artikler


 • hvordan å bruke acai Berry
 • farene av gurkemeie
 • hvordan du beregner trening med vekt Watcher poeng
 • grønne bananer helsefordeler
 • om eple cider eddik og vekttap
 • hvor å fjerne gluten fra kosten din
 • hvor å miste vekt raskt og enkelt
 • hvordan du kan redusere kroppsfett uten å miste vekt
 • hvordan velge treningsklær
 • Paleo kosthold mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com