hva skjer hvis vi drikker for mye vann?

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-04-26

Drikker det riktig mengde vann

For at humane celler og organer til å fungere skikkelig, trenger vi en tilstrekkelig mengde. vann i kroppen vår. Siden nesten alle aktiviteter føre til at folk mister vannet, er det viktig å etterfylle våre vannstand. Standarden regelen for vann påfyll er den 8x8 metoden: åtte gram vann, åtte ganger om dagen. Men andre kosttilskudd anbefalinger, slik som de fra Institute of Medicine, anbefaler 13 kopper om dagen for menn og 9 kopper om dagen for kvinner. Nøyaktig hvor mye vann at folk bør spise hver dag er avhengig av faktorer som kroppsvekt, aktivitetsnivå og kosthold.

Mens hydrering er helt avgjørende for et sunt fungerende kropp, for mye vann, spesielt over en kort periode kan være farlig og til og med dødelig. Hvis en person drikker mer vann enn hennes nyrene kan skille ut, vil de samlede elektrolytt nivået i blodet falle betydelig og overflødig vann kan komme inn og hovne dine hjerneceller, noe som resulterer i en potensiell beslag og /eller koma.

Mechanics of Water Forgiftning

En av de mest alvorlige resultater av for mye vann forbruk er hyponatremi, en nedgang i blodet er natrium nivå. Hvis mer vann kommer inn i kroppen enn nyrene kan behandle, mineral innholdet i blodet minsker, og blodet samlede natrium nivåer slipp. Når natrium og elektrolyse nivå fall i blodet, kan vann inn blodet og inn i cellene som blodet og cellene kampen for elektrolytt likevekt. Mens hevelse av cellene på grunn av vann er aldri bra, det er spesielt farlig når det skjer i hjernen (kjent som cerebral ødem). Siden hjernen ligger innenfor skallen, med lite rom til å vokse, hjernecelle hevelse vil føre til hjerneskader hvis alvorlig nok. Dersom en person fortsetter å legge vann til kroppen hans, vil hevelsen fortsette, og skaden kan være irreversible.

I tillegg vil en massiv økning i vann legge til kroppens totale blodvolum og legger ned enorme belastning på hjerte og kretsløp.

Symptomer på Vann Forgiftning

Det mest alvorlige symptomer vann forgiftning oppstår når hyponatremi fører til cerebralt ødem. Symptomer på cerebralt ødem speil andre hjernen tilstander som svulster og hjernerystelser. Vanlige symptomer på cerebralt ødem starter med en hodepine som øker i intensitet fulgt av mental forvirring og krampeanfall. Oppkast og utmattelse er også mulig. Som hjernecellene fortsetter å hovne opp, risikoen for å dø av vann forgiftning øker.

Tips til forebygging av vann Forgiftning

Den enkleste måten å unngå vann rus er ikke å gjøre et bevisst forsøk på å drikke så mye vann som mulig . Vann drikker konkurranser, der deltakerne prøve å drikke liter vann i korte perioder, er spesielt farlig. Marathon løpere og andre som kan miste store mengder vann er i faresonen hvis de prøver å rehydrate for fort. For folk som trenger over gjennomsnittet mengder vann, er det best å rasjon at vann og drikk det heller gulp det. Hvis du begynner å lide noen av symptomene på cerebral ødem, umiddelbart slutte å drikke vann og søke profesjonell hjelp.


Previous:nothing Next:daglig mosjon plan for vekttap

Relaterte artikler


 • ting å spise når du prøver å gå ned i vekt
 • hvordan du kan øke stoffskiftet raskt
 • det som regnes raske vekttap?
 • hvilke matvarer bidra til å redusere dårlig kolesterol?
 • en diett for hjerteproblemer
 • hvordan du bruker Lipton grønn te å gå ned i vekt
 • enkleste måten å miste vekt gratis
 • hvordan du får i 8 glass vann om dagen
 • do energidrikker forårsake høyt blodtrykk?
 • å spise kolesterolsenkende mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com