hva er rollen av kolesterol i en diett?

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-03-31
Kolesterol spiller en nøkkelrolle i en diett. Faktisk, uten kolesterol kroppen ikke ville fungere ordentlig. Våre leveren produserer kolesterol naturlig, og noe av det spises som en del av våre dietter. Spiser for mye av det, men kan føre til helseproblemer som hjertesykdom. Ved å vite hva slags mat er høyt kolesterol-og hvilke som kan bidra til å senke kolesterolnivået vi har-vi kan leve et sunnere liv . .

Fakta

Kolesterol er nødvendig for kroppen å fungere ordentlig. Kolesterol produserer hormoner, er en byggesten for kroppslig vev og hjelper fordøyelsen ved å hjelpe leveren i å produsere galle. Yale University anslår at 25 prosent av kolesterol i blodet vårt er fra kostholdet. De viktigste kosten gjerningsmannen for hjertesykdommer er bearbeidet mat, høy kolesterol mat og mat med høyt fett. Kosten spiller en stor rolle i å kontrollere kolesterolnivået og brukes ofte som en modus for livsstilsendring for personer med risiko for kardiovaskulær sykdom

Typer

Det er to typer kolesterol at du forbruker i kostholdet ditt: HDL og LDL. HDL (high density lipoprotein) eller "dårlig" kolesterol, er funnet i mettet og trans fett. Denne typen kolesterol er ansvarlig for å danne plakk på arterieveggene og forårsaker hjertesykdommer eller høyt blod-kolesterol nivåer. LDL (low density lipoprotein) eller "gode" kolesterolet, presser blodet gjennom arteriene og hjelper skylle symptom ut. Den er utbredt i matvarer som inneholder umettet fett

High Kolesterol Foods

Noen matvarer er kjent for sitt høye kolesterol-innhold og inkluderer:. Innmat som lever og hjerte, alle typer frityrstekte matvarer, rødt kjøtt (biff, svinekjøtt, lammekjøtt, kalv), eggeplommer, hele fete meieriprodukter som melk og is, krem paier, pekanpai, boks kakemiks og ostekake. Matvarer som inneholder transfett er kjent for å påvirke kolesterolet negativt. Felles trans fett kilder inkluderer kommersielt tilberedt mat som inneholder fett, solid fett eller delvis hydrogenert olje som dansk bakverk, kaker, paier, kjeks, frokostblandinger, energi barer og brød.

Kolesterolsenkende Foods

spise visse matvarer hjelper beskytter mot hjertesykdom og hjelpemidler i senke "dårlige" kolesterolet. Disse gunstige matvarer er fremmet som en del av et hjerte sunt kosthold, ifølge American Heart Association. Foods høy i løselig fiber bidra til å eliminere kolesterol gjennom mage-tarmkanalen. Disse matvarer inneholder linser og bønner, malt linfrø, epler, havre, bygg, erter, sitrusfrukter og gulrøtter. Andre gunstige matvarer inneholder plante sterol (soyfoods), laks, avokado, oliven og flytende vegetabilske oljer.

Eating Out Tips

Restaurant mat kan inneholde høye kolesterol-beløp. Måter å unngå å spise for mye kolesterol, samtidig som du nyter et næringsrikt måltid inkludert bestilling salat dressinger og sauser på siden. Unngå stekt mat og orden kjøtt som er dampet, posjert eller grillet. Be om lav-fett erstatter, holde seg borte fra krem sauser og velge salsa. Spis egg hvite, ikke hele egg, og bruk redusert mengder olje mens han forberedte mat. Nyt fersk frukt og korn i stedet for seig sauser og hvitt mel-elementer. Se etter hjerte-sunt betegnelser på menyen.


Previous:nothing Next:hvordan å bruke grønn te urte kosttilskudd

Relaterte artikler


 • typer mat etiketter
 • egenskaper ionisert vann
 • hvordan bli kvitt gjenstridige magen fett
 • hvordan du får begynne å gå på treningsstudio igjen (jenter bare!)
 • om tidlig debut demens og vitamin B12
 • hvordan å holde seg innenfor en sunn vekt rekkevidde
 • å spise riktig og gå ned i vekt
 • hva er farene ved høye triglyseridnivåer?
 • hvordan å avlaste forstoppelse med mat
 • hvordan å forstå øko-Atkins diett for vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com