om balansert kosthold

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-02-19
Et balansert kosthold er nøkkelen til velvære og reduksjon i risiko for sykdommer som hjertesykdommer, kreft, osteoporose og Alzheimers sykdom. I tillegg vil et balansert kosthold hjelper deg å opprettholde en sunn vekt og holde deg følelsen og ser ditt beste. Et balansert kosthold består av tilstrekkelig protein, karbohydrater og fett fra naturlige mat kilder som leverer flere vitaminer og mineraler er nødvendige for helse

Kalorier

Mengden kalorier en person trenger fra et balansert kosthold for energi og normal kropp funksjonen varierer. Den er basert på alder, kjønn og aktivitetsnivå. Jo mer aktiv du er gjennom fysisk aktivitet i mer kalorier kroppen din trenger for å fungere. Som en generell regel, voksne kvinner krever 1800 til 2200 kalorier per dag, voksen menn trenger 2200 til 2800 kalorier per dag. Hvis du prøver å gå ned i vekt en sunn måte å oppnå dette er å redusere det totale kaloriinntaket med 500 kalorier per dag for et vekttap på ett pund per uke. Imidlertid er det viktig å ikke bruke mindre enn 1200 kalorier per dag for å forsyne kroppen med næringsstoffer den trenger.

Protein

Protein er nødvendig for utvikling av muskelvev, så vel som hormoner og enzymer . Et balansert kosthold bør inneholde 10 til 20 prosent protein. Protein finnes i dyre-og planteriket. Oksekjøtt, svinekjøtt, fjærfe og melkeprodukter kan være sunt valg for kjøttetere. I tillegg, nøtter, frø, bønner og helkorn er også kilder til protein. Hvis anlegget kilder fungere som den primære tilgangen på protein, sørg får alle de essensielle aminosyrene. Hele korn som quinoa er en god kilde. Et annet alternativ er å kombinere mat, som ris og bønner, å skape et mer komplett protein.

Karbohydrat

Karbohydrater er kroppens viktigste energikilde. Mens mange spiser planer har oppmuntret til en reduksjon i mengden karbohydrater du spiser, de er en viktig næringskilde og bør ikke fjernes helt. Karbohydrater bør ta opp 45 til 65 prosent av et balansert kosthold. For å få mest mulig næring fra karbohydrater, velger hele mat kilder. Frukt og grønnsaker, bønner, hele korn som hvete, havre, bokhvete, quinoa og bygg er alle næringsrike kilder til karbohydrater.

Fat

Anbefalinger om mengde og type fett som passer for en balansert, sunn kosthold har endret seg. Nyere forskning viser at alt fett kan passe inn i et sunt kosthold. Fett er viktig for metabolismen av fettløselige vitaminer og syntese av hormoner. Fett inntaket bør være 20 til 35 prosent av totale kalorier, med mettede fettsyrer gjør opp om lag 10 prosent av det. Noen kilder for sunt fett er nøtter, olivenolje og avocado. Den ene typen av fett som bør få spesiell oppmerksomhet er trans fett. Disse fettsyrene finnes i pakket, industrielle bearbeidet mat. De er forbundet med å ha en negativ innvirkning på kolesterolet, LDL heving og senking HDL, og derfor bør begrenses.

Opprette et balansert kosthold

Å spise regelmessig viktig å gi kroppen energi og å holde stoffskiftet fungerer effektivt. Enten du utformer en spise plan med tre måltider om dagen og to små snacks, eller seks mini-måltider per dag, er nøkkelen til å holde kroppen drevet. Envision tallerkenen din før du forbereder et måltid. Fokus på en fjerdedel av platen som protein, en fjerdedel karbohydrater og resten frukt og grønnsaker. Når det gjelder snacks, kombinere en proteinkilde med et karbohydrat kilde. Eksempler er et eple med mutter smør eller ost med druer. Styr deler ved å spise før like før du er helt full. Når det gjelder drikke, redusere eller eliminere de drikkevarer som legger unødvendige kalorier, sukker eller kunstige søtstoffer til kosthold. Velg vann, te, melk og frisk 100 prosent fruktjuice.


Previous:nothing Next:vekttap motiverende tips

Relaterte artikler


 • kosthold for MS pasienter
 • hvordan å lage et vekttap plan
 • hvordan naturlig detox kroppen din
 • om tran fordeler
 • matvarer med serotonin
 • hva er bariatic kirurgi?
 • hvordan å slutte å røyke med vitaminer
 • Slik opp fiber inntaket
 • hvor å miste vekt på sunn måte
 • hvor å miste vekt raskt og enkelt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com