hva er sunt fett å spise?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-02-05
Inkludert enkelte fett i kosten kan fremme kardiovaskulær helse, optimalisere hjernen og cellulær funksjon, og bidra til å beskytte dine organer, bein og ledd. Sunt fett finnes i matoljer, nøtter og frø, grønnsaker og fisk. Visse frukter og grønnsaker, som for eksempel avokado, også inneholder fett, men i minuttet mengder

Typer

Det er to kategorier av fett: mettet og umettet. Mettet fett er ikke generelt ansett som sunt fett fordi kroppen ikke kan enkelt konvertere dem til nyttig energi. Mettet fett finnes i matvarer som smør, melk, rødt kjøtt, kylling hud og ost. Det er ikke sunt å fullstendig kutte ut disse fett, skjønt. Kroppen krever en liten mengde av mettet fett for cellulær funksjon. Umettet fett inneholder enumettede og flerumettede fettsyrer. Disse fettsyrene finnes i matoljer, nøtter og frø, noe frukt og grønnsaker, hele korn og melkeprodukter. Kroppen kan lettere bruke disse fett fordi de ikke "stivner" i fordøyelsessystemet eller sirkulasjonssystemet som mettet fett gjør.

Omega Oljer

Omega 3 og omega 6 oljer er flerumettet fett. Disse finnes i fisk, grønne blader, linfrøolje og lin frø, gresskar og solsikkefrø, visse nøtter og hele korn. Disse oljene fremmer hjernens funksjon og kardiovaskulær helse. Inntak av omega 3 og omega 6 oljer forbedrer næringsverdien flyt gjennom hele systemet, fremme forbedrede kognitive funksjoner. De reduserer også betennelse og bistand i å redusere lav tetthet lipider, ellers kjent som dårlige kolesterolet.

Flerumettet fett

Ta med flerumettet fett i kosten ved å bruke riktig type matoljer. Solsikke, mais og bommulsfrøolje alle inneholder flerumettet fett. Flerumettet fett forhindre oksidasjon i sirkulasjonssystemet. Oksidasjon forårsaker plakk i blodet, som fører til hjertesykdom.

Monunsaturated Fett

Olivenolje, avokado og peanøtter er tre kilder til enumettet fett. Som flerumettet fett, disse fett å hindre oksidasjon. De også fremme leverfunksjon. En sunn leveren prosesser kolesterol mer effektivt, holde nivået av gode og dårlige kolesterolet under kontroll. Enumettet fett er også høy i vitamin E, en kraftig antioksidant.

Hensyn

Kroppen må behandle eventuelle maten du spiser. Du vil kroppen din til å behandle fett, slik at de er sendt til funksjon på cellenivå, så vel som innenfor dine organer og systemer. Kroppen din trenger også fett for å beskytte dine organer, bein og ledd mot skader. Fat butikker er nødvendig for å skaffe energi når du går for lenge uten mat eller i tilfeller av sykdom. Når du spiser for mye fett, inkludert sunt fett, kan kroppen din ikke behandle den overskytende. Det bygger seg opp i kroppen forårsaker usunn vektøkning, plakk bygge opp i blodet og en nedsatt stoffskifte. Ta med sunt fett i kosten, men i moderate mengder.


Previous:soya og skjoldbrusk sykdom Next:virkningene av Vanadyl sulfate

Relaterte artikler


 • hvordan å få muskelmasse på diett
 • maisolje prosessering
 • å spise kolesterolsenkende mat
 • hvordan du får en flat mage med acai Berry vekttap diett plan
 • hvordan du får klippe og har en seks-pakning
 • hvordan å gå ned i vekt sakte ved å telle kalorier
 • hvordan gjøre selleri-hibiscus frossen dessert (smaker som sorbet)
 • hvordan gjøre avsalting
 • hvordan vet hvor mange kalorier bør jeg spise
 • hvordan å lage mat selv tynne
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com