hva er farene ved høye protein dietter?

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-02-10
Høy protein dietter har blitt hyllet som en måte å quicxkly mister mye vekt raskt. Men det finnes også farer i en diett blottet for karbohydrater finnes i frukt, grønnsaker og korn. Disse ernæringsmessige planene også ringe for en diett kretser rundt rødt kjøtt og fete meieriprodukter-ikke den sunneste av alternativene for å nyte ved middagsbordet i store mengder. Det synes som om ordtaket "alt med måte" gjelder dietter høy i protein, men ikke mye annet

Kort sikt

Kort tid etter start en høy protein diett, kan du oppleve trøtthet assosiert med en reduksjon i karbohydrat inntaket. Du kan også oppleve hodepine som følge av en begrenset diett som ikke gir kroppen med blanding av næringsstoffene den trenger for å fungere optimalt. En diett rik på protein kan også ha grunn til dehydrering, som fører til utmattelse og hodepine.

Vekttap

Selv om du i utgangspunktet miste mye vekt på en høy protein diett, er det meste av det faktisk vann vekt. I tillegg er det vanskelig å opprettholde en sunnere vekt når du avslutter en restriktiv diett, spesielt siden den maten du er nå vant til å spise er høyere i kolesterol og fett. Faktisk kan kolesterolnivået faktisk bli høyere etter at dietten enn de var før du startet.

Mettet fett

Selv om det er generelt anbefalt at 10% av ditt totale daglige ernæringsmessige inntak komme fra mettet fett, høyt protein diett kan ha så mye som 25% mettet fett. Dette kan bidra til forhøyet kolesterol nivåer, noe som kan føre til hjerte-og karsykdommer.

nyreskader

High protein dietter har vært knyttet til nyre dysfunksjon. En diett der 35% av kaloriene kommer fra proteiner kilder (ADA anbefaler mindre enn 20%) setter en belastning på nyrene på grunn av ekstra avfall saken sluppet ut i urinen. Opphoping av sure stoffer, en prosess som kalles ketose, kan ende i en diabetiker beredskap-særlig hvis du har en eksisterende nyre-lidelse som du kanskje ikke engang vet om

bentap

Forskere har funnet en link mellom. store mengder animalsk protein og osteoporose. Det er antatt at dietter rike på protein og lavt på karbohydrater tømme urin kalsium, noe som kan føre til benbrudd. En studie ved University of Texas fant at i vedlikeholdsfasen av dietten, bein tap var mer enn 55% over gjennomsnittet av kalsium tap.


Previous:soya og skjoldbrusk sykdom Next:South Beach Diet guide

Relaterte artikler


 • hvordan gjøre sommeren vekttap en realitet
 • Hva er omega 3 fiskeolje godt for?
 • hvordan å gjenkjenne bivirkninger av CoQ10 kosttilskudd
 • pro & ulemper med fiskeolje kapsler
 • hvordan du beregner vekttap
 • definisjon av kaloriinntak
 • muskeldefinisjon dietter
 • hvordan å miste magen fett og gjør det flatt
 • hvordan å kaste pounds - for nye moms
 • noni juice fakta og fordeler
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com