hva er ekstrakt gurkemeie?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-01-26
Gurkemeie, eller kurkuma longa, er en plante i ingefær familien som vokser i tropiske og subtropiske strøk. Den krydder laget av anleggets rhizom (en rootlike underjordisk stilk) er et fast innslag av indisk mat. Gurkemeie er også en potent medisin mye brukt i Ayurveda og tradisjonell kinesisk urtemedisin. Moderne medisinske studier har funnet at en kjemisk forbindelse i gurkemeie kalt curcumin er den mest biologisk aktive komponenten av anlegget. Studier undersøke denne forbindelsen helbredende egenskaper er pågående. På grunn av løftet det viser i behandling og forebygge en rekke sykdommer, curcumin --- også kjent som gurkemeie ekstrakt --- har blitt et populært kosttilskudd

Skjema

Gurkemeie ekstrakt er tilgjengelig i flytende og pulver former. Den flytende produkt (vanligvis en blanding av curcumin, korn alkohol og vann) er fortynnet med vann og drukket. Pulverisert gurkemeie ekstrakt selges i kapsler eller i bulk. Hovedtyngden ekstrakt kan bli oppløst i vann og drukket, lagt til matvarer eller tatt sublingually (under tungen).

Cancer-Fighting Egenskaper

I følge Linus Pauling Institute's Micronutrient Information Center (MIC), gurkemeie ekstrakt har vellykket arrestert utbredelsen av ulike krefttyper i studier med dyrkede celler. I dyrestudier har forskere funnet muntlig gurkemeie ekstrakt å hemme utvikling av tykktarm, mage, lever og oral kreft. Det har også vist seg spesielt lovende i studier på mennesker for å behandle kreft i mage-tarmkanalen.

antiinflammatoriske egenskaper

Det MIC bemerker at gurkemeie ekstrakt har vist anti-inflammatoriske egenskaper i cellekulturer og dyreforsøk. Et menneske studie med revmatoid artritt lider fant at to uker med kosttilskudd med gurkemeie ekstrakt resulterte i symptomlindring kan sammenlignes med det som tilbys av to ukers behandling med ikke-steroide anti-inflammatorisk narkotika fenylbutazon.

Anti-Plaque Properties og Alzheimers sykdom

I Alzheimers sykdom, heter innskudd amyloid plakk akkumuleres i hjernen. Den MIC rapporterer at gurkemeie trekke ned amyloid plakk dannelse, redusert inflammasjon og økt minne funksjon i dyrestudier. Kliniske studier er underveis for å vurdere hvor effektiv muntlig gurkemeie ekstrakt er i hemme utviklingen av Alzheimers sykdom hos mennesker.

Dosering

I følge MedlinePlus, får gjennomsnittlig person i India en daglig dose på 60 til 200 milligram curcumin bare ved å spise mat som inneholder gurkemeie. Den MIC bemerker at studier har vist gurkemeie ekstrakt å være trygg i enkle doser på opp til 12 gram og pågående doser (over en tre-måneders periode) på opp til åtte gram. Imidlertid kan urolig mage, kvalme og diaré følge disse forhøyede doser.

Sikkerhet

Gurkemeie ekstrakt kan føre til problemer med fordøyelsen og kan forverre galleblæren forhold, spesielt i høye doser. Også har sin sikkerhet for gravide og ammende kvinner ikke blitt fastsatt. For best resultat, diskutere gurkemeie pakke med lege eller alternativ medisin utøveren før du starter et kurs i behandling, og følg produsentens instruksjoner vedrørende dosering.

Andre bruksområder

Curcumin er det sammensatte som gir gurkemeie sin karakteristiske gyllen gul farge . Fordi det er både livlige farger og trygg å spise, er gurkemeie trekke en ideell mat dye. Sennep, margarin, oster og en rekke andre matvarer skylder sin gule farge til gurkemeie pakke.


Previous:soya og skjoldbrusk sykdom Next:virkningene av høy fruktose mais sirup

Relaterte artikler


 • hvordan vi kan forbedre underarmen styrke og grep
 • hvordan å øke metabolismen mens slanking
 • bivirkninger av TrimSpa
 • Hva er fordelene med ris kli?
 • definisjon av Lactobacillus rhamnosus
 • kidneybønner fordeler
 • om rips
 • pinjekjerner ernæring fordeler
 • Fordelene med pistasjnøtter
 • hvordan å drikke vann hver dag
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com