hva er den sikkerhetsmessige risikoen og fordelene med infrarød sauna?

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-01-29

Infrarøde badstuer som brukes elektromagnetisk energi til direkte varme kroppen, uten å bruke damp og uten strøm og vedlikehold av tradisjonelle badstuer. Mens den infrarøde versjoner har produsere de samme grunnleggende effekter som tradisjonelle badstuer, er de også sies å gi mer effektiv kroppen rensing, vekttap og helbredelse. Mens infrarød sauna er ikke farlige, bør de brukes med forsiktighet av eldre, de som er gravide og de med implantater

Definisjon

En infrarød sauna er en tilpasset sauna, installeres både i alpinanlegg og hjem, som bruker infrarøde bølger til å varme opp kroppen direkte i stedet for damp. Den mest populære typen infrarød sauna er versjoner tilgjengelig for installasjon i boliger, siden de krever mindre oppsett og vedlikehold enn tradisjonelle badstuer. Luften i en infrarød sauna er ikke oppvarmet, den elektromagnetiske stråler påvirker bare kroppen, forlater luften uendret. Disse saunaer ble opprettet i Japan i 1960, men nylig har opplevd en økning i popularitet på grunn av påstander om omfattende helsemessige fordeler.

Process

Infrarøde stråler er lysstråler som reiser på svært lange bølgelengder, forskjellige nok fra vanlig lys som vi ikke kan se dem med mindre hjulpet av noen type spektrum analyse-enhet. Denne elektromagnetiske energien kan brukes til å opphisse molekyler på avstand, varme objektet energien er rettet på i en prosess kjent som langt infrarød stråling. Dette er prosessen som brukes i infrarøde badstuer, noe som plasserer disse strålene på objekter inne i badstuen på svært lave nivåer, nok til å varme uten å forårsake skade.

Hevdet Fordeler

Det er mange hevdet fordeler fra å bruke infrarød sauna, den mest beryktede av disse er forlenget liv og tilpassede avgiftning. Skaperne av badstuene teoretisere at infrarøde stråler kan varme og expunge giftstoffer i hele kroppen, mens damp kun når huden og ytre blodårer. Noen mener den infrarøde tilnærmingen er sunnere, bedre på å redusere vekt, og kan behandle tilstander som brannsår, kutt, leddsmerter og bronkitt. Forskere tvisten disse påstandene, og en konklusjon er ikke nådd.

Tradisjonell Fordeler

Infrarød sauna gir samme grunnleggende fordelene av badstuen, og ved lavere temperaturer enn dampbadstu, noe som kan bli for varmt for noen mennesker. Disse tradisjonelle fordelene er gitt uten at fuktig luft, strøm krav og mugg problemer av eldre systemer. Infrarøde badstuer er vanligvis bygget med samme design som tradisjonell versjoner, inkludert tre lag og rammeverk, selv om strukturer har en tendens til å vare lenger siden de ikke er utsatt for samme harde miljøet.

Komplikasjoner

Hvis infrarød sauna brukes riktig, har de ikke utgjør fare for den menneskelige kroppen. De gjør ikke forårsake hudkreft eller soling. Men, kan komplikasjoner oppstå. De eldre kan lide dehydrering i oppvarmede miljøet, og de som er gravide rådes til å unngå infrarød sauna. De tar medisiner som gjør kroppen utsatt for varme eller de med feber eller hemofili tilstand bør også unngå infrarød sauna. Siden stråler varme opp hele kroppen, folk med alle slags implantater får en lege tillatelse før du bruker badstuen.

8 1 2


Previous:soya og skjoldbrusk sykdom Next:Slik slenderize tunge bein

Relaterte artikler


 • hva er Butea superba?
 • om l-theanine
 • hva er farene ved raske vekttap?
 • hva er formelen for body mass index?
 • hva er de seks grunnleggende mat grupper?
 • årsakene til manglende evne til å gå ned i vekt
 • hvordan beregne bmi i midjen
 • hvordan å avlaste forstoppelse med mat
 • hvordan å gå ned i vekt sakte ved å telle kalorier
 • hvordan å slutte å drikke koffein drikker
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com