ernæringsmessige informasjon om sushi

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-01-23
Sushi er en type mat som inneholder ris som er blitt krydret med ris vin eddik. Noen sushi inneholder rå fisk, mens andre typer inneholder kokte fisk eller grønnsaker. Det finnes mange forskjellige typer sushi, inkludert nigiri sushi eller finger roll sushi. Denne typen sushi er laget med hauger av ris som er blitt presset for hånd. Et stykke av rå skalldyr, fisk eller andre ingredienser er lagt til, i tillegg til litt wasabi. Det er også maki sushi, som er ruller av sushi innpakket i tang. Mixed sushi er en type som inneholder shiitake sopp, tang og rå fisk spredt over et fat med krydret ris. . Vegetar sushi er gjort mye som disse andre typene, men i stedet for rå fisk, er ulike grønnsaker som gulrøtter og agurker brukt

Historie

Prosjektet ble en kilde til protein, har sushi sine røtter og blitt sporet tilbake til Sørøst-Asia, i det fjerde århundre f. Kr. Sushi begynte som gjæret ris og saltet fisk. Fisken ble sløyd, rengjort og holdt i ris, så fisken var bevart av den naturlige gjæringsprosessen. Etter gjæring i ca to måneder, ble ris forkastet og fisken var spist.

Funksjon

Selv om det er en ervervet smak, og tilbyr sushi mange forskjellige typer fisk å velge mellom. I tillegg er det en lav-kalori alternativ til rødt kjøtt og fet mat. Sushi brukes til å kun bli servert i spesialitet restauranter, men siden det ble populært, kan det nå finnes i restauranter over hele USA og spesielt i Japan.

Betydning

Ulike typer sushi har forskjellige ernæringsmessige informasjon. For eksempel: Blue fin tuna har 125 kalorier per porsjon for ikke-fet porsjoner og tilbyr 26. 4 g protein, 1. 4 gram fett fett, 0,1 g karbohydrater, 50 mg kolesterol og en rekke andre vitaminer og mineraler som natrium, kalium, magnesium, sink, jern, vitamin A og mangan. Yellowtail har 168 kalorier per porsjon og 17,2 g protein, 72 mg kolesterol, 17,6 g fett og 5 g kalsium.
En vegetarianer sushi roll har 3 g fett, ikke mettet fett eller kolesterol, 870 mg natrium, 60 g karbohydrater, 2 g kostfiber, 6 g protein og 15 g sukker. Den ernæringsmessige informasjon om vegetarisk sushi er avhengig av hva slags grønnsaker er brukt.

Fordeler

Nesten all rå fisk, skalldyr og sjømat har samme vitaminer og mineraler, men varierer nivåene av disse vitaminer og mineraler, avhengig av hvilken type fisk. Noen av de ernæringsmessige fordelene er: Protein, vann, lipid, karbohydrat, aske, natrium, kalium, kalsium, magnesium, fosfor, jern, sink, mangan, vitamin A (retinol), vitamin A (karoten), kolesterol og fettsyrer. Vegetarisk sushi kan også inneholde vitamin A og C, samt kalsium og jern.

Hensyn

Selv om sushi er en sunn måte å få alle vitaminer og mineraler, det er ikke for alle. Sushi er rå fisk, og noen mennesker har et problem med å akseptere det faktum. Det er også en ervervet smak og ikke alle liker smaken av sushi. I tillegg vil rå fisk, skalldyr og sjømat inneholder noen fettstoffer, som enumettet og mettet fett. Nivåene av fett er relativt lave, imidlertid. For eksempel, blå fin tunfisk inneholder 0,29 mg av enumettet fett og 0,25 mg av mettet fett.


Previous:soya og skjoldbrusk sykdom Next:hvordan å senke kolesterolet raskt

Relaterte artikler


 • hva er funksjonene til coenzymes?
 • hvordan å lage et kolon og lever rensemiddel
 • Hva er de helsemessige fordelene av bee pollen?
 • gjøre multi-vitaminer forårsake leverskader?
 • hvordan å bekjempe food cravings
 • spise sunt for tenåringer
 • hvordan å miste brystet fett raskt
 • hvordan du velger gode South Beach Diet snacks
 • definisjon av omega-3 fettsyrer
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene ved salba
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com