dagsbehovet av vitaminer for postmenopausale kvinner

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-01-18

Menopause er opphør av månedlige menstruasjon for kvinner. Det er en del av den normale utviklingen av aldring for kvinner. Den vanligste alder for å se overgangsalder er forbi alder av 50, selv om det kan skje tidligere. Kvinner kan forberede seg på overgangsalder ved å ta spesielt vare på seg selv, og de bør også ta ekstra vare på seg selv etter overgangsalderen. Leger anbefaler å ta kvinner visse vitaminer for å hjelpe i overgangsalderen progresjon, fordi menopause kan tømme kroppen av visse næringsstoffer og vitaminer.

Hva kroppen mister i overgangsalder

En kvinne kroppen går gjennom en rekke endringer gjennom årene. En endring som kvinner opplever er overgangsalder. Sammen med opphør av menstruasjon, er østrogen ikke lenger blir produsert i en kvinnes kropp etter overgangsalderen. Østrogen er nødvendig for å holde bein sterke, det hindrer dem fra å vokse sprø og til slutt utvikle osteoporose. Fordi kroppen mister østrogen i overgangsalderen, blir det ekstra viktig for kvinner å øke sitt inntak av visse vitaminer.

Viktigheten av Calcium

Kalsium er svært viktig for en kvinnes kropp. Kalsium bidrar til å bygge sterke bein. Det er viktig for kvinner å få rikelig med kalsium, som starter før overgangsalder og fortsetter etter, for å holde beina fra voksende svake og sprø. Kalsium er beste som finnes i matvarer som melk og andre meieriprodukter. Men kosttilskudd bør tas hvis du ikke får nok kalsium i ditt vanlige kosthold. Kvinner bør få 1500 mg kalsium daglig.

Vitamin D er viktig for Postmeonpausal Women

Vitamin D hjelper absorpsjonen av kalsium. Vitamin D finnes i noen meieriprodukter, som melk. Vitamin D er også gjort i kroppen når huden utsettes for sol. Kvinner bør få litt sol hver dag for å øke vitamin D. Uten vitamin D, ikke kalsium ikke blir absorbert i kroppen skikkelig. De fleste kvinner som er funnet å være mangelfull i vitamin D er vanligvis også funnet å være mangelfull i kalsium også. Legene anbefaler at kvinner får minst 400 IE vitamin D hver dag, og noen leger anbefaler enda mer.

Folic Acid er ikke bare for gravide

Folsyre har i år vært anerkjent som et næringsstoff som er svært gunstig for gravide. Det hjelper med utviklingen av fosteret. Men i nyere studier, har det også vist seg å være svært gunstig for postmenopausale kvinner. Folsyre er nødvendig av kroppen til å redusere homocystein nivåer. Høye nivåer av homocystein kan føre til hjerteproblemer.

Får rikelig med Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer har lenge vært kjent for å spille en viktig rolle i å beskytte hjertet. Over-the-counter omega-3 tilskudd, tatt som anvist, skal bidra til å holde skadelige fettsyrer fra å bygge opp i arteriene, noe som kan føre til hjerteinfarkt.

1 2 3


Previous:soya og skjoldbrusk sykdom Next:hvordan å slutte å spise sukker og mel

Relaterte artikler


 • Hva er de helsemessige fordeler av Wu Yi te?
 • hva er formelen for body mass index?
 • informasjon om rå geitemelk
 • fakta om kolesterol fra egg
 • hvordan du legger fiber til kosthold og liker det
 • hvor å fjerne cellulitter og unngå svindel
 • hvordan å ta naturlig vekttap kosttilskudd
 • Slik øker kaliumnivået
 • hvordan å avvenne selv av kaffe
 • hvor å konvertere kalorier til kilojoule
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com