fordelene av soya protein pulver

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-12-28
Soya protein pulver er laget av soyabønner, et medlem av familien ert. Den brukes som et protein supplement for kroppsbyggere, slankere, vegetarianere og alle som ønsker å kutte ned på animalsk protein og fett. Pulveret kan blandes inn sunn drikker brukt som mat substitutter når kosten og i mat og dessert forberedelse. I sin March 2005 rapport om Origin, History, og Bruk av Soybean, lister Iowa State University Institutt for agronomi, matproduksjon, industrielle applikasjoner og utvide helsemessige fordeler blant de mange bruker av denne allsidige planten. Historien om soya fortsetter å utfolde seg gjennom forskning som nå foregår over hele verden

Historie

Soyabønner ble opprinnelig dyrket i Kina som en viktig matvare ca 13000 år siden. De til slutt nådde andre asiatiske land i det 17. århundre. Ved 1900-tallet soyabønner ankom i Europa og banet seg vei inn i USA. Amerikanske bønder opprinnelig brukt soyabønner som grovfôr avling for dyrefôr og som et vekstskifte plante å fylle opp tomme jord næringsstoffer. Som et resultat av vitenskapelig forskning på de helsemessige fordelene av soyabønner har de blitt en populær mat element, med USA høy rangering blant verdensbasis soybean produsenter.

Fordeler

I sin 17 januar 2006 vitenskap rådgivende på Soy Protein , Isoflavoner, og kardiovaskulær helse, American Heart Association sier at soya protein har en mer gunstig effekt på å senke LDL kolesterol enn soya isoflavoner, østrogen-lignende stoffer som finnes i anlegget. 26. oktober 1999 godkjente FDA bruk av helse-krav merking for soyaprodukter angivelse redusert kardiovaskulær risiko og senket kolesterolet fordeler med daglig inntak av 25 gram soyaprotein.
Nettstedet Verdens sunneste Foods vurderinger noen av de studier som har avdekket det rikelig helsemessige fordelene av soya protein for vekttap, senke kolesterol, hjerte-beskyttelse, øker benmassen hos postmenopausale kvinner, stabilisering av blodsukker ved type 2 diabetes og en reduksjon i risikoen for brystkreft og nedbrutt kreft.

Produkter

The Iowa State University Soybean Extension og Research Program lister mer enn 100 bruker for soya, inkludert industri, farmasøytisk, landbruks-og matvarer. Blant elementene med på den listen er maling, lakk, linoleum, blekk, smøremidler, kjæledyr mat, desinfeksjonsmidler, antibiotika, frokostblandinger, baby mat, diett mat, bakevarer, iskrem, olje, salatdressinger og såper. Produkter kjente til dieters, vegetarianere og helse-mat talsmenn inkluderer tofu, tempeh, miso, soyamelk og soyasaus.

Negative

Verdens sunneste Foods hjemmeside discuses forholdet mellom soya isoflavoner og hormonet østrogen som studeres for et mulig negativt forhold til brystkreft. Med bare motstridende rapporter tilgjengelig, har negative forhold knyttet til soya ikke blitt bekreftet. The University of Pittsburgh Medical Center, i sin rapport som fordeler og risiko av soya, sier eksisterende stoffskiftet, en historie med brystkreft og graviditet som områder av interesse som undersøkes for mulige bivirkninger. Også sitert i rapporten deres er en reduksjon i absorpsjonen av enkelte mineraler (kalsium, jern og sink) som har vært knyttet til bruk av soya. Derfor anbefales det at vitamin og mineral tilskudd og soya forbruket bli fordelt etter flere timer

Konklusjon

The Pros langt oppveier ulempene knyttet til soya protein-og soyaprodukter,. Men før du gjør noen endringer i kostholdet, spesielt i nærvær av eksisterende medisinske tilstander, er det tilrådelig å konsultere lege.


Previous:nothing Next:hvor å miste vekt i 10 uker

Relaterte artikler


 • om adapex
 • hvordan å leve lenger og holde seg friske
 • hvordan å beregne forventet vekttap ved hjelp av Microsoft Excel eller OpenOffice
 • er puranol trygt?
 • Fordelene med threelac
 • metabolisme booster mat
 • hvordan brenne mer kalorier å gjøre noe
 • hvordan å miste overflødig fett
 • hva er acetyl l Carnitin?
 • hva er den ernæringsmessige verdien av en eggehvite?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com