definisjon av omega-3 fettsyrer

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-12-21
De fleste av oss hele tiden høre meldingen: Fat er fienden. Ikke alt fett er det samme, og ikke alle er dårlige. Kroppen din trenger omega-3 fettsyrer for flere viktige funksjoner

Definisjon

I følge WhFoods. com, omega-3 fettsyrer er essensielle for optimal helse. Kroppen din trenger ulike typer omega-3 fettsyrer: Alpha-linolensyre (ALA), eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). Ved svelging, skaper ALA de andre fettsyrene EPA og DHA. Du kan også finne EPA og DHA i ulike matvarer. Kroppen kan ikke lage omega-3 fettsyrer på egen hånd.

Betydning

Fettsyrer er avgjørende for riktig nerve funksjon, hukommelse, læring evne og mental utvikling. De holder blodårene i øynene friske, netthinnen bruker fettsyrer for synsskarphet. Omega-3 fettsyrer også redusere betennelser og høyt nivå av prostaglandiner, som er assosiert med alvorlige menstruasjonssmerter. Omega-3 fettsyrer spiller en rolle i å forebygge hjerte-og karsykdom fordi de lavere triglyseridnivåer, tregere akkumulering av plakk i arteriene og litt lavere blodtrykk. De kan også redusere risikoen for unormal hjerterytme.

Fettsyrer for spedbarn og barn

Gravide og ammende kvinner bør ingest ca 200 til 300 mg av DHA per dag for å sikre helsen til barnet deres, siden kvinner ofte har lave nivåer av denne fettsyren. DHA bidrar til å utvikle en baby immunforsvar, syn, nerver og hjernen. En babyens hjerne består av om lag 70 prosent fettsyrer. Hvis et barn mangler EPA og DHA, ansikter han risikoen for ADHD, autisme og synsproblemer

Deficiency

Skilt som viser kroppen din mangler omega-3 fettsyrer er:. Huden tørr, kløende hud, ekstrem tretthet, svakhet, leddsmerter, episoder av forstoppelse, depresjon, humørsvingninger, dårlig konsentrasjon, og sprøtt hår eller negler. Du kan ha hyppige forkjølelser som er vanskelig å bli kvitt og dårlig fysisk utholdenhet. Siden disse skiltene er vanlig for andre årsaker, mange mennesker feilaktig attributt dem til andre medisinske tilstander.

Kilder

Du trenger rundt 220 mg omega-3 fettsyrer i kostholdet ditt. Spise 02:58 porsjoner fisk per uke, som makrell, sardiner, laks, skjell og sild gir en tilstrekkelig mengde EPA. Eller ta fiskeolje kapsler og fiskeolje som er rike kilder til DHA sammen med EPA. Les alltid etiketten for å sjekke DHA og EPA-innhold, men den vanlige dosen er 3000 til 4000 mg per dag. Du finner ALA i linfrø, gresskar, soyabønner og valnøtter. Omega-3 fettsyrer kan også finnes i solsikkeolje, maisolje, rapsolje, Saflorolje, og grønne grønnsaker som grønne grønnsaker, kål, blomkål og rosenkål.


Previous:nothing Next:historie høy fruktose mais sirup

Relaterte artikler


 • hvor å konvertere kalorier til kilojoule
 • mat som forårsaker sur reflux sykdom
 • mat høyt på arginin aminosyrer
 • hvordan finne vektøkning piller
 • hvordan å bo slank uten å bo på en diett
 • hvordan å slutte å røyke med vitaminer
 • hvordan å miste brystet fett raskt
 • bivirkninger av eplesyre
 • hva er den ernæringsmessige verdien av en eggehvite?
 • hva er benefiber?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com