definisjon av kalori teller

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-12-22
Den kalori har styrt verden av vektkontroll og kosthold siden foreningen med mat og ernæring i tidlig 1900-tallet. Siden da har krav til merking for matemballasje blir mer streng, som ikke bare inkluderer kalori teller, men også servering størrelse, næringsinnhold, ingredienser og produsenten informasjon

Historie

Begrepet kalori skyldes Wilbur O. Atwater, som innførte begrepet i 1860, og definerte det som "et mål på mengden energi som kreves for å varme en kilo vann med én grad Celsius" (se referanse 2). I dag, er en kalori visst bedre som mat energi, og det er målingen brukes til å telle kaloriinntaket og utgifter.

Typer

Kalorier kommer fra forskjellige steder i ulike mengder. Ett gram fett har ni kalorier, har ett gram karbohydrat fire kalorier og ett gram protein har fire kalorier. Ting som koffein, mineraler og vann har ingen kalorier. De fleste mat etiketter liste antall kalorier som kommer fra fett, men de er ikke pålagt å vise kalori bidrag av andre næringsstoffer.

Dokumentasjon

The Food and Drug Administration åpner for en 20% feilmargin på ernæring etiketter og de også kan rundes opp eller ned til nærmeste 10 eller 50 kalorier avhengig av servering størrelse (se referanse 3) . Dette er på grunn av variablene i matlaging og manglende evne til å få en nøyaktig telling som vil minimere variablene. Grønnsaker dyrkes forskjellig i ulike deler av verden og i ulike varianter, slik kalorier og andre ernæring fakta vil alltid variere.

Fordeler

Når du blir kjent med å telle kalorier og andre ernæring fakta, er det mye lettere å overvåke og kontrollere kroppsvekt. Når du kan telle kalorier eller mat energi du forbruker, og spore kalorier du expend gjennom aktivitet, kan du ta kontroll over vekten din. Kalorier som forbrukes, men ikke brukt gjennom aktiviteten er lagret i kroppen som fett. I kontrast, hvis du bruke mer kalorier enn du forbruker, vil kroppen benytte seg av lagret fett som energikilde. Så for å oppnå og opprettholde en sunn vekt, må du balansere kaloriinntaket med kaloriforbruket og justere hver avhengig av din nåværende vekt og fremtidige mål.

Anbefalt Calorie Kilder

Det er anbefalt at 30% av ditt daglige kaloriene kommer fra fett, 55% fra karbohydrater, og 15% fra protein (se referanse 1). Dette høres ut som det ville kreve noen ganske kjedelig beregninger, men så lenge du er konsekvent spiser mat som er lav i fett, og har moderate mengder av karbohydrater og protein, har du sannsynligvis allerede gjør det bra. Hvis du er overvektig, er det imidlertid en indikasjon på at kaloriinntaket og utgifter trenger litt justering.

Skape balanse

Diet moter har alltid lente seg mot ytterpunktene som ingen karbohydrater, ikke fett eller høy fiber. Slike dietter kan være bra for rask, midlertidig vekttap, men det er vanskelig å opprettholde en livsstil som kan støtte disse diettene. Telle kalorier er en mer realistisk måte å kontrollere vekten, spesielt når du sporer kalorier forbrukes og kalorier brukt gjennom trening. Øvelse med vekttrening for å bygge muskler vil øke hastigheten på den hastigheten som kroppen bruker kalorier fordi muskler bruker kalorier for drivstoff og reparasjon.

Advarsel

Før du starter en ny næring plan, snakk med legen din om hva som vil fungerer best for din helse behov og livsstil. En lege eller ernæringsfysiolog vil kunne gi deg informasjon om den nåværende helse.


Previous:nothing Next:hvordan du gjør en Moritz lever flush

Relaterte artikler


 • fordelene med ampalaya
 • hvordan du beskytter kroppen
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene av sjampinjong
 • fordeler og ulemper med diett-programmer
 • om lavt kolesterol hjertet sunt kosthold
 • lavt kolesterol frokostmat
 • Slik finner utøve motivasjon
 • hvordan å gjøre bruk av ernæringsmessige gjær
 • hvordan å løse 10-15 pounds rask
 • hvordan å miste vekt og føler aldri sulten
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com